Modül Sınav başvuruları 16 Ağustos’a kadar http://shy66.kapadokya.edu.tr/web internet sitesinden yapılabilecek. 16 Ağustos Çarşamba günü saat 23.59’dan sonra yapılan başvurular kabul edilmeyecek.

Kapadokya Üniversitesinden yapılan açıklamada, “Öğrencilerin başvuru sürecinin tamamlanabilmesi için ilgili internet sayfasından sınav başvurusunu yapması ve sınav ücretini Kapadokya Üniversitesi hesabına yatırması gerekiyor. Başvuru süreci sadece para yatırılması veya sistemden sınav başvurusu yapılması ile tamamlanmış sayılmıyor.

İstanbul Sabiha Gökçen yerleşkesinde, bir oturumda sınava katılabilecek aday sayısı 80 kişiyle sınırlıdır. Bu sebeple İstanbul Sabiha Gökçen yerleşkemizde bir modül sınavına 80 kişinin üzerinde başvuru olması halinde başvuruda bulunan ilk 80 kişi ilan edilen sınav tarihinde, diğer kişiler farklı saat ve tarihlerde sınava alınabilirler. Duyuru kuruluşumuz tarafından adaylara bizzat yapılacak. Sıralama adayların sistem başvuru tarih, saat verilerine göre yapılacak.

Modül sınav ücretimiz 500TL + 50TL (%10 KDV Oranına göre) Toplam 550TL,  KÜN Öğrenci ve Mezunlarına %50 indirimli modül sınav ücretimi 250TL + 25TL (%10 KDV Oranına göre) Toplam 275TL’dir. KDV Oranında değişiklik olması halinde adaylar fark tutarını ödemekle yükümlüdür. Adayların sınav ücretini Kapadokya Üniversitesi Garanti Bankası Ürgüp şubesi IBAN: TR10 0006 2001 0410 0006 2980 08 (Açıklama kısmına sadece sınava katılacak adayın adı-soyadı yazılmalıdır.) no.lu hesabına ilan edilen son başvuru tarihine kadar yatırmaları gerekmektedir. Hesap alıcı adına mutlaka “Kapadokya Üniversitesi” yazılmalıdır.

Sınav sonuçları en geç 17 Eylül tarihinde shy66.kapadokya.edu.tr adresinde açıklanacaktır. Sınava girecek adaylar yatırmış oldukları sınav ücretlerinin, iadeleri veya bir sonraki sınav takviminde kullanılmasını kuruluşumuzdan talep edebilirler. Bu konuda duyuru ve başvuru koşulları shy66.kapadokya.edu.tr adresinden ilan edilmiştir. Ücret iadesi veya bir sonraki sınavda kullanma taleplerinin, en geç 17 Ağustos Perşembe günü saat 23:59’a kadar sistem üzerinden yapılması gerekmektedir. Bu tarihten sonra yapılan talepler kabul edilmeyecektir.

COVID-19 salgını sebebiyle karantinaya giren adayların ilgili kanıtları sunması halinde ücret iadeleri veya bir sonraki sınavda kullanma talepleri, sınavdan önce yapılması koşulu ile gün sınırlaması olmaksızın kabul edilecektir. Sınav sonuçlarına yapılacak itirazlarla ilgili detaylı bilgi shy66.kapadokya.edu.tr adresinde yer almaktadır ve yapılacak itirazlarda izlenecek yol ayrıntılı olarak ilgili sayfamızda belirtilmiştir. Aksi şekilde yapılan itirazlar değerlendirmeye alınmaz. Sınav itirazları için son tarih 24 Eylül’dür.

Adaylar, başarılı oldukları modüle ait sertifikalarını sistem üzerinden kendileri alabileceklerdir. Adaylar sertifikalarını 1 Ekim tarihinden itibaren alabileceklerdir.” ifadelerine yer verildi.

Öğrenciler Kapadokya Üniversitesi internet sitesinden detaylı bilgiye ulaşabilecek.

Editör: Ravza Nur Baydemir