Nevşehir Öğretmenevi ilk olarak 1984 yılında hizmet vermeye başladı.

Uzun yıllar Cumhuriyet İlkokulu olarak kullanılan Cumhuriyetle yaşıt tarihi binada 12 oda ve 32 yatak ile hizmet vermeye devam ederken; temeli 2004 yılında atılmış olan yeni binasına 2021’de taşındı.

Kurum yeni binasında eğitim camiası ve değerli öğretmenler ile tüm halka hizmet vermekte.

Nevşehir Öğretmenevi ve ASO Müdürlüğü yeni binası 9 bin 435 metrekarelik arsa üzerine inşa edildi, yaklaşık 7 bin 500 metrekare kapalı alana sahip 12 kattan oluşan bir tesis.

Tesisimizde 80 Standart oda, 16 suit oda, 8 engelli odası olmak üzere toplam 104 oda ve 208 yatak mevcut.  Her katta 10 normal oda, 2 suit oda ve 1 engelli odası bulunmakta.

Ayrıca;  100+100 kişilik iki adet dinlenme salonları/lobiler, 1000 kişilik çok amaçlı salon, mescidler, kütüphane, lobi kafe, restoran, dükkanlar ve VİP Salon bulunmakta.

150 araçlık otoparkı ile Kapadokya’nın merkezinde, Üniversite bölgesinde hizmet vermekte. 

Kurumun amacı; misafirlerinin öncelikle konaklama ihtiyacı ile birlikte yiyecek, içecek, toplantı, organizasyon ve diğer sosyal, kültürel ihtiyaçlarını karşılamak, mevzuatı çerçevesinde mesleki ve teknik ortaöğretim kurumları ile yükseköğretim kurumları öğrencilerinin mesleki eğitim ve staj çalışması yapmalarına ve çırak öğrencilerin beceri eğitimine imkân sağlamak.

Editör: Mehmet Günay