Sütlaç Tarifi İçin Malzemeler

1 kg süt 200 gr şeker Vanilya 110 gram sübye 1 yumurta sarısı 40 gram pirinç

Sütlaç Nasıl Yapılır?

 Öncelikle sütü, yumurta sarısını, şekeri tencereye alıp çırpıyoruz. Tencerenin altını kısık ateşte yakıyoruz. Diğer ocakta pirinçlerimizi haşlıyoruz. Pirinçlerimiz yumuşayınca süzüp kaynayan sütümüze ilave ediyoruz. Kaynayan sütlacımızı sübye ile kıvam verip 2 dakika kaynatıyoruz. Kaselere alıp altı su dolu tepside 200-250 derecelik fırında üstü kızarana kadar fırınlıyoruz.

Sütlaç Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

Sütünüzün taze ve yağlı olması sütlacın kıvam ve lezzetinde önemlidir. Pirinçlerin ayrı ocakta tamamen yumuşayıncaya kadar haşlanması pirinçlerin tane tane olması açısından önemlidir. Kıvam verici olarak sübye kullanılması hem doğal bir bağlayıcı hem de lezzet açısından önemli bir unsurdur sütlü tatlılar için Sütlaçları fırınlarken kasenizin tamamını doldurmanız daha iyi kızarması açısından önemlidir. Sütlacı fırınlarken kaseleri koyduğumuz tepsinin içine kesinlikle su koyulmalı.

SÜBYE TARİFİ

200 gr pirinç, 200 gram su (Oran:1 kg süte 110 gram sübye) Gerçek sütlaçta 'sübye' kullandığımız için (Oranı: 1 kg süte 110 gram sübye) sübyenin tarifini de şöyle bırakalım: Biz, eğitici olması açısından 200 gram sübye yapımının tarifini veriyoruz. Kalan sübyeyi dolaba koyup bir hafta sonra yeniden kullanabilirsiniz. Ayrıca siz, yapacağınız sütlaç miktarına göre bu oranları değiştirebilirsiniz. Sübye yapımı; 1 gece önceden ıslattığımız pirinçlerin ertesi gün suyun tamamen süzeriz. Islattığımız 200 gram pirince 200 gram su ilave edip blenderdan pirinçler iyice ezilinceye kadar çekeriz. Sonrasında süzüp kullanırız.