Evlenmek için tercih edilen mekanlar, çiftlerin tarzlarını da yansıtabiliyor. Eğer düğününü organize etmek için tarih kokulu bir mekan tercih ediyorsan, senin zengin ve özel bir tarza sahip olduğunu söyleyebiliriz! Hayatının en mutlu günlerine adım atmak için geçmişi, zenginlikleri, tarihin sayfalarını barındıran bir mekandan daha iyisi var mı?

Tarihi içinde yaşatan mekanlarda, düğününü düzenleyerek aşkını da bu tarihin bir parçası haline getirmek istemez misin? Her mekanın birbirinden eşsiz, anlatacağı inanılmaz hikayeleri var. Sen de dilersen kendi hikayeni mekanlara dahil edebilme şansını yakalayabilirsin. Düğününü düzenleyebileceğin tarihi dokular; yalı, sarnıç, konak, köşk, otel, sarnıç, koru, kule, kültür ve sanat merkezi gibi konseptlerde oluyor.

Düğününü organize edebileceğin tarihi mekanlar, çok çeşitli kutlama ve etkinliklere de ev sahipliği yapıyor. Dilersen kına geceni ve düğününü art arda aynı mekanda düzenleyebilirsin. Böylelikle mekanın avantajlı fiyatlarından da faydalanabilirsin. Partiler, sünnet düğünü, açılışlar, nişan, mezuniyet törenleri, davet ve resepsiyon hizmetleri ile kurumsal etkinlikler de mekanların hizmetleri kapsamında oluyor.

 

Tarihi Yapılarda Uygulanan Düğün Konseptleri

Tarihi yapılar, doğa ve mimarinin eşsiz bir buluşması adeta. Tarihi yapılar; sana aşkını kutlaman, mutluluğa “Evet!” demen için sıra dışı ve benzersiz bir ortam sunuyor. Öncelikle bu mekanlar sana düğün konseptin için ilham ve yaratıcılık vadediyor. Mekanlarda dilediğin konseptte düğün organize edebiliyorsun; rustik, modern, geleneksel, bohem, seçim sadece senin!

Tarihi mekanlar; mutluluğa adım atmak, evlenmek için kusursuz ve büyüleyici yerler. Mekanlar düğünün için her hizmeti profesyonel bir şekilde organize ediyor. Düğün konseptini belirledikten sonra konseptine uygun olan hizmetler sana sunuluyor. Düğününü dilersen ana yemekli menü konseptinde dilersen de kokteyl menüsü ile organize edebiliyorsun. Birbirinden leziz yemekler uzman şefler tarafından hazırlanıyor.

Masa ve sandalye giydirmeleri senin seçtiğin renklerden yana yapılıyor. Tercihine göre dikdörtgen, yuvarlak ve bistro masaların dekorasyonunda; çok kollu görkemli şamdanlar, tealight mumlar, şık vazoların içinde canlı çiçek buketleri, çeşitli suplalar, zarif servis tabakları kullanılıyor. Napolyon, tiffany tarzlarına sahip sandalyeler senin seçtiğin renklerde giydiriliyor ve rengarenk tüller ile süsleniyor.

İki kalbin aşkla birleşmesine tanık olan mekanlar, düğünün için birçok manzaraya ev sahipliği yapıyor. Boğaz, deniz, şehir, göl, doğa, bahçe, tarihi yerler, panoramik gibi nice manzaralara ev sahipliği yapan mekanlar düğünün için gözlere hitap eden bir görüntü sunuyor. Ayrıca konseptine merdiven giydirmeleri, anı defteri kürsüsü, özel tasarım nikah masası da eşlik ediyor. Bu link üzerinden tarihi düğün mekanları hakkında detaylı bilgi sahibi olabilirsin.

 

Açık Alanı Olan Tarihi Mekanlar

Hayatın canlılığını yansıtan tarihi yapılar birer sanat eseri. Yapıların her detayında tarih olan mekanlar, sana düğünün için oldukça romantik bir ortam sunuyor. Yaz ve bahar aylarında düzenleyeceğin bir düğün için kesinlikle sana tavsiyemiz açık alana sahip olan mekanlara göz atman! Mekanların genellikle kır bahçesi, teras, havuz başı gibi açık alanları oluyor.

Düğünün için dış mekan fotoğraf çekimini açık olanı olan mekanda gerçekleştirme şansını da yakalıyorsun. Mekanların güzel ve bakımlı alanları, fotoğrafın için enfes bir manzara sağlıyor. Harika anları temsil edecek fotoğrafların için dilersen mekanın fotoğraf ve video çekimi hizmetinden faydalanabiliyorsun. Bazı mekanlarda kendi seçtiğin fotoğrafçı ve organizasyon firmasını mekana getirme fırsatın da bulunuyor.

Doğa harikası bir köşkte, asırlık ağaçlar içinde düğününü kır konseptinde organize edilme şansını yakalıyorsun. Kır bahçeleri düğünün için eşsiz bir deniz, doğa manzarasında sana unutulmaz bir ilk dans fırsatı sunuyor. Dostlarınızın hayranlık dolu bakışları arasında mutluluğa adım atıyorsun. Kır bahçesine adım attığın gibi gösteriler başlıyor; gelin yolunda, volkan şovları da yürüyüşüne eşlik edebiliyor.
 

Kapalı Alanı Olan Tarihi Mekanlar

● Kapalı alana sahip olan mekanlar, sana her mevsimde tarihin sayfalarında bir düğün organizasyonu düzenleme şansı sunuyor.

● Tarihi mekanların yüksek tavanları iç alanın hafif ve ferah olmasını sağlıyor. Tarihi duvarlar ise peri ışıklarıyla birleştiğinde mükemmel bir romantik atmosfer yaratıyor.

● Günümüzün en iyi düğün kutlama mekanlarından biri haline gelen tarih kokan yapılar, mimariden yana aşırı ihtişamlı. Özellikle mekanların kapalı alanları tarihi dokusunu hiç kaybetmiyor.

● Masa düzenlemesi yapılırken düğün eğlencen için geniş bir alan bırakılıyor. Dans pistin ise zarif zeminler ile tasarlanarak şık bir görüntü sunuyor.

● Mekanların kısıtlamalarına bakmak da düğün organizasyonun için faydalı oluyor; genellikle mekanlara evcil hayvan kabul edilmiyor. Bazılarında ise sigara içilen alanı bulunmuyor.

● Mekanların açılır-kapanır tavanları, her hava koşuluna karşı güvenlik sağlıyor. Bahar aylarında dilersen tavan açık kalabiliyor. Beklenmedik bir yağmur durumunda ise tavanı kapatmak sadece bir dakika sürüyor.

● Kapalı alanların en büyük avantajlarından biri ise tarihi yapıların, gösterişli merdivenleri oluyor. Dilersen nikah sırasında merdivenlerden inerek konuklarını selamlayabiliyorsun.

● Tarihi yaşatan kapalı salonlarda, masallara göz kırpan bir düğün düzenleme şansını yakalıyorsun. Profesyonel organizasyon ekipleri, hayallerindeki düğün için ihtiyacın olacak her imkanı sana sağlıyor.

● Kapalı alanlara sahip tarihi yapılar, kapasite konusunda oldukça geniş bir yelpazede oluyor. Dilersen sade butik bir organizasyon ile dilersen de kalabalık bir konuk listesiyle görkemli bir düğün düzenleme şansını yakalıyorsun.

● Mekanlarda genellikle servis ve müzik saat 00.00 civarında sona eriyor. Bazı mekanların after party alanları da bulunuyor. Bu sayede eğlencene hiç ara vermeden aynı salonda devam edebiliyorsun.

Kaynak: https://dugunfirsati.com/

Editör: İsmail Irmak