Türk Eğitim Sen Nevşehir Şubesinden yapılan açıklamaya göre, Başkan Urgenç, “Emekli maaşlarına yapılan oranlarda memur maaşlarında da iyileştirme veya güncelleme yapılmalıdır.” ifadelerini kullanarak zam talebinde bulundu.

 “MEMURLARIMIZA DA MUTLAKA SEYYANEN ZAM YAPILMALIDIR”

En düşük emekli maaşının 2000 TL’lik artışla 5 bin 500 TL’den 7bin 500 TL’ye çıkarıldığını belirten Urgenç, “Halen 8.500 TL olan ASGARİ ÜCRETLE ilgili bir güncellemenin de gündemde olduğu ifade ediliyor. Benzeri bir tedbirin, kamu çalışanlarının ücretleriyle ilgili de hayat geçirilmesi elzemdir.

Emeklilerimiz için yapılan SEYYANEN artışın, benzeri şekilde; en düşük ücreti 9.453 TL, ortalama ücreti 12.572 TL olan MEMURLARIMIZ bakımından da gerçekleştirilmesi, yüksek enflasyon ve hayat pahalılığı karşısında bunalan çalışanlarımıza bir nebze de olsa rahatlama sağlayacaktır.” ifadelerinde bulundu.

“MEMURA BAYRAM İKRAMİYESİ TORBAYA GİRSİN”

“Devletimiz, yılda iki kez işçi, işçi ve memur emeklisine Bayram İkramiyesi ödüyor.

Kamuda bu haktan mahrum kalan ise yalnızca görevi başındaki memurlarımızdır ki, bu durum da bir ayrımcılık olarak adaletsizliği doğurmuştur.

Hiç şüphe yoktur ki, ülkemizin ekonomisi, kamu çalışanlarına da bu ikramiyeyi verecek güçtedir.” diyen Urgenç, TBMM gündemine getirilecek torba kanun düzenlemesiyle, gecikmiş olan memura bayram ikramiyesinin de artık hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi.

“MUHAKKİKLİK GÖREVİ ANGARYA OLMAKTAN ÇIKARILMALIDIR”

Bakanlık taşra teşkilatındaki müfettiş sayısının artırılarak, soruşturma görevlerinin okul idarecilerine yüklenmemesi gerektiğini söyleyen Urgenç, “Ancak, şu an için bu mümkün olamıyorsa, muhakkik olarak görevlendirilen okul idarecilerimizin bu görevlerinin angarya olmaktan çıkarılması ve hizmetlerinin karşılığı ücret ödenmesi doğru olacaktır.” dedi.

Editör: Ravza Nur Baydemir