Nevşehir Şube Başkanı Tayfur Urgenç ve şube yönetiminin hazır bulunduğu toplantıya yönetim kurulu üyeleri kadın komisyonu ilçe başkanları katıldı.

İstişare toplantısında eğitimin ve eğitim çalışanlarının sorunları, çalışma hayatı ve sendikal faaliyetlere ilişkin değerlendirmelerde bulunuldu.

“EĞİTİM SİSTEMİMİZİN İÇERİĞİ VE HEDEFLERİ BAKIMINDAN MİLLİ, YÖNTEMİ VE ARAÇLARI BAKIMINDAN ÇAĞDAŞ VE EVRENSEL OLMASI TEMEL İLKEMİZ OLMALIDIR”

TES Başkanı Urgenç öğretmenleri görüş bildirmeye çağırdı TES Başkanı Urgenç öğretmenleri görüş bildirmeye çağırdı

İstişare toplantısı kapsamında bir konuşma yapan Genel Başkan Yardımcısı Kocakaplan eğitim sisteminin milli olması gerektiğine dikkat çekti.

Kocakaplan, “Milli Eğitim Bakanı Sayın Yusuf Tekin’in yakın zamanda uygulanacak yeni müfredat için çalışmalar yapıldığını belirten açıklamalarını sendika olarak merakla takip ediyoruz. Türk Eğitim Sen olarak müfredat değişikliğinin bütün paydaşlarının katılımı ile yapılmasının daha faydalı olacağına inanıyoruz. Ancak böyle olursa Türk eğitim sisteminde belli bir ivme yakalanmış olacaktır. Bu süreçte, eğitim sistemimizin içeriği ve hedefleri bakımından milli, yöntemi ve araçları bakımından çağdaş ve evrensel olması temel ilkemiz olmalıdır. Bilhassa, eğitim ile ilgili karar vericilerin ya da uygulayıcıların ideolojik ya da siyasal kurgu ve hedeflerinden uzak kalması çok önemlidir.” İfadelerini kullandı.

“FARKLI İSTİHDAM MODELLERİNİ KABUL ETMİYORUZ”

Öğretmenlerin yıllardır farklı istihdam modellerinden dolayı kendisini bölünmüş bir sistemin içinde bulduğunu söyleyen Kocakaplan, “Vekil öğretmen, ücretli öğretmen, sözleşmeli öğretmen, kadrolu öğretmen şeklindeki istihdam biçimleri ile öğretmenler arasında eşitlik sağlanamadı. Nasıl ki ücretli polis, ücretli doktor çalıştırılmıyor ise insan yetiştiren bir mesleğin saygınlığını azaltan, mesleği tahrip eden, eğitimin kalitesini düşüren bir usulle öğretmen çalıştırılmamalıdır. ‘Türkiye Yüzyılını eğitim ile inşa ederken, eğitim her şeyden önce gelmelidir. Türk Eğitim-Sen olarak talebimiz sadece kadrolu öğretmen atama yapılmasıdır.” dedi.

“EK GÖSTERGELERİN 3600’E YÜKSELTİLMESİ İÇİN YASAL ÇALIŞMANIN GÜNDEME GETİRİLMESİNİ İSTİYORUZ”

Memur ve memur emeklilerinin gözü kulağının ek gösterge düzenlemesinin bir an önce hayata geçirilmesinde olduğunu bildiren Genel Başkan Yardımcısı Kütük de, “Türk Eğitim-Sen olarak verilen sözlerin tutulması ve 1. dereceye gelen tüm memurların ek göstergelerinin 3600’e yükseltilmesi için gerekli yasal çalışmanın yerel seçimler öncesinde TBMM gündemine getirilmesini istiyoruz” diye konuştu.

“EMANETİ EHLİNE VERİNİZ”

Liyakat ve ehliyet yerine mülakat uygulamasının esas alınmasının sakıncalarına değinen Kütük, “Bakınız; Kur’an’da “emaneti ehline veriniz” buyruğu ile sorumluluğun ve yetkinin söz konusu olduğu durumlarda liyakat ve ehliyet sahiplerine emanetin teslim edilmesi gerektiği açıkça belirtilmiştir. Dolayısıyla ilk atamalarda, görevde yükselmelerde ve yönetici atamalarında mülakat tamamen kaldırılmalı, sadece sınav başarısının esas alındığı bir sistem ihdas edilmelidir.” dedi.

Son olarak Öğretmen Meslek Kanunundaki eksikleri de sıralayan Kütük, tüm öğretmenlerin maaş karşılığı ders saatlerinin 15 saate eşitlenmesi, ek ders ücretleri, nöbet görevleri ve atama süreçleri konularında da düzenleme yapılması gerektiğini söyledi.

Kaynak: HABER MERKEZİ