Türk Eğitim Sen (TES) Nevşehir Şube Başkanı Tayfur Urgenç, beraberinde TES Nevşehir Şubesi Kadın Komisyonu Başkanı Afet Özçam, Kadın Komisyonu Başkan Yardımcısı Hatice Işık Kök, Acıgöl İlçe Başkanı İbrahim Sert ve Ürgüp İlçe Başkanı Hasan Fındıklı ile birlikte Nevşehir’de görev yapan kadın yöneticileri ziyaret ederek eğitimcilerin gündemini değerlendirdi.

TES Nevşehir Şubesi heyeti ziyaret kapsamında Acıgöl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Fatma Zehra Alan, Nevşehir Merkez Halk Eğitimi Merkezi Müdür Yardımcısı Ayşegül Sönmez, Avanos Ahmet Ergün Ortaokulu Müdürü Canan Sırakayaı, Ürgüp İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde şef Semra Süzer, Ürgüp Kılıçarslan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Ayşe Erkil, Ürgüp Mehmet Diker Ortaokulu Müdürü Badegül Erel, Ürgüp Öğretmenevi Müdür Yardımcısı Sibel Yaşa,  Halil Ertuğral Anaokulu Müdür Yardımcısı Cansu Candan Çınar, Özel Eğitim Anaokulu Müdür Yardımcısı Şerife Mutlu ve Zübeyde Hanım Anaokulu Müdürü Naile Kaşkatepe'yi ziyaret ederek eğitim çalışanlarının gündemini değerlendirdi. 

Başkan Urgenç, ziyaretlere ilişkin; “Özlük ve mali haklarımızın iyileştirilmesi için eğitim çalışanlarının ekonomik büyümeden hak ettiği payı alması için taban aylığa seyyanen zam yapılmalıdır. İnsanca yaşamak için verilen yüzde 30 zam yetmez. Tüm memur ve emeklilerin taban maaşına seyyanen zam verilmelidir. Türk Eğitim Sen ÖMK'yı öğretmenler lehine revize edilmesi mücadelesini sürdürmeye devam ediyor. Herkesin 19 Kasım'da sınavın yapılması ile biten gündemini canlı tutarak, Ankara'da ÖMK çalıştayı düzenleyerek öğretmenlerin beklenti ve taleplerini ortaya çıkartarak muhataplarına tekrar iletti. Türk Eğitim Sen; Öğretmenlik Meslek Kanununun öğretmenler lehine revize edilmesi için mücadele etmektedir. Öğretmenlerin ek ders ücretleri, uzman öğretmen, başöğretmen tazminatları emekliliğe sayılsın. Görevde henüz 10 yılını doldurmamış öğretmenlerin ekonomik koşulları iyileştirilmelidir. 10 yılını doldurmamış öğretmenlerimizin maaşı şu an 12 bin TL civarındadır. Bugün bir evin kira, elektrik, su ve yakıt giderleri neredeyse bir maaşı bulmaktadır. Gıda, giyinme, eğitim ve diğer harcamaları saymıyorum bile! Hizmet yılı 10 yılın altında kalan öğretmenlerimizin aylık ücretlerinde ivedilikle iyileştirilme yapılması elzemdir. Vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır. Eğitim çalışanları bir bütündür.” ifadelerini kullandı.

TES Kadın Komisyonu Başkanı Afet Özçam ise; “Türk Eğitim Sen, öğretmen ve yönetici atamalarında ehliyet ve liyakat esaslarını temel alan bir anlayışla objektif kriterlere bağlı yazılı sisteme dayalı bir sistemi savunur. Bir ara unuttuk kendimizi, Atatürk bize bizi hatırlattı. Türk'e Türk'ü hatırlattı. Türk Milletinin tarihte var olduğu andan itibaren töresinde ve sosyal yaşamında kadın erkek ayrımı yoktur. Türk Eğitim Sen'de Türkçemizi, bayrağımızı, İstiklal Marşımızı, insan haklarına saygıyı, Atatürk'ü görürsünüz. 20-23 Ocak tarihlerinde ÖMK çalıştayımızda öğretmenimizin ilk atandığından, emekli oluncaya kadar geçen süredeki tüm basamaklar ayrıntılı olarak değerlendirilmiştir. ÖMK öğretmenler lehine düzenlenmelidir.” dedi.

TES Nevşehir Şube Başkanı Tayfur Urgenç; Türk Eğitim Sen tarafından organize edilen Türk Dünyasında Sosyal Hayat ve Çalışma Hayatında Kadın Kurultayına katılarak sunmuş oldukları raporlardan dolayı Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Talip Geylan tarafından gönderilen katılım belgelerini Afet Özçam, Hatice Işık Kök, Sibel Yaşa, Zeynep Gömbel, Canan Sırakaya’ya takdim etti.

Başkan Urgenç, katılımcılara Atatürk’ün "Vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır." sözünü söyleyerek teşekkür etti.

k14k13k12k10k11k9k7k8k6k5k4k3k1k2