Türk Eğitim Sen Nevşehir Şube Başkanı Tayfur Urgenç, sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklama ile okullarda hastalık vakalarının arttığını, eğitim ve öğretimin aksadığını, gribal hastalıkların çocuklar ve öğretmenler üzerinde kalıcı etki bırakmadan bir süre eğitime ara verilmesi gerektiğini söyledi.

Urgenç,  yaptığı açıklamada, “Uzun süredir geçmeyen hastalıkla mücadele etmekteyiz. Öksürük, ateş ses kısıklığı yaklaşık bir ayı bulan gribal enfeksiyon influenza, beta, covid salgın boyutuna ulaşmıştır. Nevşehir Valiliği ve Nevşehir Milli Eğitim Müdürlüğü tedbirleri alıp bir süre eğitime ara vermelidir.” dedi.

 Urgenç, “Bu süreçte bir süre altyapısı da hazır olan uzaktan eğitime de geçilebilir. Sendika olarak yaptığımız araştırmalar ve eğitimcilerden gelen bilgilere göre, çocuklarımızın yarısının hasta olduğu ayrıca öğretmenlerimizden de hasta ve raporlu olanların ciddi sayıda olduğu bilgisine ulaştık. Hastalığın ciddi boyutlara ulaşmadan İnsan sağlığı açısından kalıcı izler bırakmadan belirli bir süre eğitime ara vererek, hastanelerde de gerekli tedbirlerin alınması, yoğunluğun azalması için bir süre eğitime ara verilmesi hususu yetkililer tarafından değerlendirilmelidir.” ifadelerini kullandı.

Editör: Alpaslan Körükcü