Türkiye'nin yerli otomobili Togg'un ilk akıllı cihaz modeli T10X, Nevşehir Belediyesinin makam aracı oldu.

50 TOG 050 plakasıyla Nevşehir’e getirilerek belediyeye teslim edilen Togg’un tanıtımı yapıldı.

Belediye Başkanı Mehmet Savran, beraberinde AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Süleyman Özgün, Emre Çalışkan ve AK Parti İl Başkanı Ali Kemikkıran ile birlikte aracı inceledi.

Vatandaşlar da Togg’a yoğun ilgi göstererek cep telefonları ile bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

SAVRAN: "TOGG BİR SİMGE"

Belediye Başkanı Mehmet Savran, Nevşehir Belediyesinin yerli ve milli makam aracı olduğunu söyledi.

Togg’un bir simge olduğunu belirten Savran, “Türk insanının yapabileceğini, başarabileceğini gösteren bir simge. Teknolojik gelişmeler yaşadık ülkemizde. Savunma sanayimiz başta olmak üzere ve Togg da bunların bir nişanesi oldu. Renk tercihleri arasında da Kapadokya ismiyle bir renk olması bizi çok mutlu etmişti. Belediyemiz olarak girişimlere başladık. Togg’u belediyemize kazandırmak için girişimlere başlamıştık. Kapadokya renginden başka renk olmazdı.” dedi.

Togg’un Türk insanının, Türkiye'nin neler başarabileceğini simgeleyen bir araç olduğunu kaydeden Başkan Savran, “Togg’u Kapadokya rengiyle şehrimize kazandırmak bizi çok mutlu etti. Bundan sonra da şehrimize daha büyük şeyler kazandırmaya devam edeceğiz. Hep söylüyoruz Türkiye için de Nevşehir için de yeni bir yüzyıl başlıyor. Türkiye yüz yılı Nevşehir yüzyılı diyoruz. Bunun bir söylemden ibaret olmadığını da inşallah hep birlikte göreceğiz. Göstereceğiz çalışmalarımızda.” diye konuştu.

ŞARJ İSTASYONLARI KURULDU MU?

Şarj istasyonları hakkında da konuşan Savran, şunları söyledi: “Şarj istasyonlarıyla ilgili çalışmalarımız var. Şehrin farklı bölgelerine hem belediyemizin öncülük ettiği, hem özel firmaların diğer kurumların, öncülük ettiği şarj istasyonları çalışmaları var. Bir tane de belediyemizin hizmet binasıyla, başkanlık binasının arasına kuracağız biz. Hızla Nevşehir'de şarj istasyonları yaygınlaşacak. Kamu kuruluşu olarak biz ilkiz. Şarj istasyonları yaygınlaşacak. Tüm Türkiye'de olduğu gibi Nevşehir'de de şarj istasyonlarının yaygınlaşması için çalışıyoruz. Bundan sonra hızla ilerleyecek.”

ÖZGÜN: “BU BİR BAŞLANGIÇTI”

Milletvekili Özgün de, Togg’un Kapadokya rengiyle Nevşehir Belediyesinin makam aracı olmasının kendisini çok mutlu ettiğini ifade ederek, “Renk olaraktan hepsi birbirinden güzel ama bizim için daha çok Kapadokya rengi daha güzel. Türkiye son yıllar savunma sanayisiyle, milli teknolojisiyle hamle yapıyor. İnşallah bu teknolojilerimiz daha da çok artacak. Bu bir başlangıçtı.” Dedi.

ÇALIŞKAN: “KAZANIMLARA SON HIZIMIZLA DEVAM EDECEĞİZ”

Milletvekili Çalışkan ise, Togg’un Kapadokya renginin Türkiye’nin en çok beğenilen rengi olduğunu hatırlatarak şöyle konuştu: “Belediye başkanlığımızın, değerli başkanımızın da girişimleriyle böyle bir Togg'a sahip olması, Kapadokya rengi, Togg’a sahip olması bizleri ziyadesiyle mutlu etti. Türkiye artık kendi İHA'sını, SİHA'sını, kendi gemisini yapan bir ülke. Çok şükür yıllardır altmış yıllık bir hayali Allah'ın izniyle bizler Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde Sayın Cumhurbaşkanımızın Türkiye yüzyılı vizyonuyla gerçekleştirdik. Elhamdülillah önümüzdeki süreç içerisinde bu hafta sonu Sayın Cumhurbaşkanımızı yeniden seçmek suretiyle bütün bu kazanımlara son hızımızla devam edeceğiz.”

KEMİKKIRAN: “BUNUN NİCELERİ GELECEK”

AK Parti İl Başkanı Kemikkıran da şunları söyledi: “Bu gururu, bu onuru bize yaşattığı için genel başkanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a şükranlarımızı arz ediyoruz. Bu bir nişane, bu bir başlangıç. İnşallah bunun niceleri devam edecek. Kıymetli belediye başkanıma da ve şehrimize de hayırlı uğurlu olsun diyorum.”

​​​​​​​

Editör: Ravza Nur Baydemir