Nevşehir Belediyesinin Kale Etrafı Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında Bekdik Mahallesinde yapılan ve 4 etaptan oluşan TOKİ konutlarında yeni yılla birlikte aidatlarda artış gerçekleşti.

Yönetim ofislerinin gerçekleştirdiği aidat artışlarına daire sahipleri isyan etti.

3. etapta yaşayan vatandaşlar 400 TL’ye dayanan aidatlara tepki göstererek yönetim ofisini bastı.

TOKİ’de oturan vatandaşların dar gelirli olduğunu belirten vatandaşlar, Nevşehir standartlarına çok yüksek aidat ödediklerini belirtti.

Bekdik Mahallesi Muhtarı Kenan Başarır, aidatların yüksek olduğunu belirterek, düşürülmesini istedi.

Emlak Yönetim’in çekildiğinin altını çizen Muhtar Başarır, seçilen yöneticilerin yeni yılla birlikte aidatlara yüzde yüze yakın zam yaptığını söyledi.

Konut sahiplerinin haklı olarak bu rakamları ödemekte zorluk yaşadığını kaydeden Başarır, aidatların düşürülmesi için yetkililerden yardım istediklerini belirtti.

Cumhurbaşkanlığı ve İçişleri Bakanlığı yetkisiyle vatandaşın aidat ve bina yönetimi sorununu çözmek istediğini belirten Başarır, her binanın kendi yönetimine bırakılmasının uygun olacağını vurguladı.

VAHİM İDDİALAR

İddialara göre, bazı site yöneticileri yakınlarını sitede çalışıyor göstererek sigortalarını yatırıyor.

BAŞKAN SAVRAN DEVREYE GİRDİ

Belediye Başkanı Mehmet Savran, başkan yardımcıları ile birlikte artan aidatlarla ilgili site yöneticileriyle toplanacak. Mahalle muhtarının da katılacağı toplantıda muhasebe defterleri incelenecek.

Editör: Alpaslan Körükcü