Türk Büro Sen, Türkiye'de eş zamanlı olarak yaptığı basın açıklamasını Nevşehir’de de Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü binası önünde yaptı.

“6 YILLIK İŞİN 1-2 AYDA YAPILMASI İSTENİLMEKTEDİR”

SGK’da fiilen 23 bin personelin olduğunu ve rutin iş yükünün kamu ortalamasının üzerinde olduğunu ifade eden Özenmiş, SGK çalışanlarından 2 milyon 250 bin vatandaşa 1-2 ayda aylık bağlanması istendiğini kaydetti.

Yıllık ortalama, aylık bağlama kapasitesinin 400 bin olduğunu söyleyen Özenmiş, “Gereken personelin yaklaşık yüzde 50 eksiğiyle hizmet veren kurumda 6 yıllık işin 1-2 ayda yapılması istenilmektedir. Böyle bir iş yükünün, hiçbir karşılığı olmadan SGK çalışanlarından istenmesi, beklenmesi dünyanın her yerinde angaryadır. Angarya da Anayasamıza göre suçtur.” dedi.

Özenmiş, Türk Büro Sen bu kadar ağır iş yüküne karşın SGK çalışanları için, “666 sayılı KHK ile kaldırılan ikramiyelerin yeniden müktesep hak olarak düzenlenmesi, Kurum İçi Uzmanlık hakkı verilmesi, Sosyal Güvenlik Hizmetleri Sınıfı oluşturulması ve buna bağlı Sosyal Güvenlik Tazminatı ödenmesi ve 666 sayılı KHK ile kaldırılan fazla mesai ücretlerinin tekrar ödenmesi” hususlarının bakanlığa verildiğini belirtti.

“GÜN TÜRK BÜRO SEN’İ YETKİLİ KILMA ZAMANIDIR”

Türk Büro Sen’in, taleplerin karşılık bulması için her platformda çalışmalarını özveri ile devam ettirdiğini belirten Özenmiş, “Bugün SGK çalışanlarının özlük haklarının bu durumda olmasının sorumlusu 12 senedir toplu sözleşme masasında memurların ve SGK çalışanlarının haklarını aramayan yetkili etkisiz sendikadır. SGK çalışanlarının Bugün de yarın da yanında olacak olan ve SGK çalışanlarını düştükleri durumdan kurtaracak olan Türk Büro Sen’dir.” diye konuştu.

IMG_1987

Editör: Mehmet Günay