"Eğitimcinin gündeminin işçi ve memur maaşları arasındaki uçurum ve temmuz ayında en düşük devlet memuru maaşıyla aynı orantıda maaş zammının gerçekleşmesi olduğunu belirten Başkan Tayfur Urgenç, 22 bin TL baz alınarak orantısal artışın tüm memurlara sağlanması gerektiğini ve diğer yandan meslek kanununun arızalı yönlerinin öğretmenin lehine düzenlenmesi gerektiğini söyledi.

Başkan Urgenç, Kozaklı ziyaretlerinde şu ifadeleri kullandı: “9 Haziran 2023 tarihinde Uzman ve Başöğretmenlik başvuruları sona eriyor. Konuyla ilgili şu ana kadar herhangi bir gelişme ne yazık ki yaşanmış değil. MEB acilen bir açıklama yaparak, 2023 Yılı Öğretmenlik Kariyer Basamaklarında İlerlemeye İlişkin Duyuru’yu geri çekmeli ve yeni bir takvim açıklamalıdır. Yasal süreç tamamlanıp yeni ek kanun ve yönetmelik yayımlandıktan sonra yeni bir takvim doğrultusunda duyuru yayımlanmalıdır.

Bu sayede 5 yılını dolduran öğretmenler de uzman öğretmenliğe başvurabilecektir. Aynı şekilde başöğretmenlik için, 20 yılını doldurmuş uzman öğretmenlikte 10 yıl geçirme şartı bulunan madde değiştirilerek 20 yılını dolduranların başöğretmenliğe başvuru yapabilmesi düzenlenmelidir.”

HABER: YASİN YAĞIMLI

TES 1

Editör: Ravza Nur Baydemir