TES 30 yıldır sendikal faaliyetinde ne iktidarların saha sorumluluğunu ne marjinal ideolojilerin temsilciliğini ne de terör unsurlarının taşeronluğunu yapar.” diye konuşan Urgenç şu ifadelere yer verdi, “TES Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu ve kuruluş değerlerini temel ilke kabul ederek, kırmızı çizgi kabul etmiştir. TES’de Anayasanın ilk üç maddesinde ifadesini bulan Türkçemizi, bayrağımızı, İstiklal Marşımızı, İnsan haklarına saygıyı, laikliği, Cumhuriyeti Atatürk’ü görürsünüz.

TES; Türk Milletinin milli refleksi, Kuvayı Milliyesi, Müdafayı hukuk cemiyetidir. Tüm bu milli reflekslerinin yanında çalışanların özlük ve mali haklarını İnsanı yaşat ki devlet yaşasın felsefesi ışığında geliştirmeyi hedefleyen Türk Eğitim Sen çalışanların sosyo ekonomik refah ve yaşam seviyesini büyük ve müreffeh Türkiye ülküsüyle gerçekleştirmeyi amaç edinmiştir. İnandık başaracağız dedik 2023 yılında Türk Eğitim Sen'i Nevşehir'de 2 bin 140 net üye ile hep birlikte yetkili sendika kıldık.

İlçeler bazında ise NEVÜ, Gülşehir Avanos, Kozaklı, Ürgüp'te eğitim çalışanlarının teveccühü ile yetkili sendika olduk. Şimdi sıra tüm Türkiye'de TES'i yetkili sendika olarak çalışanların gerçek temsilcisi yapmaktır. Katkı ve desteklerinden dolayı her bir üyemize, teşkilatımızın her bir mensubuna, eğitim çalışanlarına yürekten teşekkür ediyorum. İnanıyoruz ki gelecek eğitimle gelecek.” HABER MERKEZİ

sendika üye sayısı tamamı

Editör: Mehmet Günay