Türk Eğitim Sen Nevşehir Şubesi geçtiğimiz hafta sendika şubesinde yaptığı toplantılar ve istişarelerle Öğretmenlik Meslek Kanunu ile ilgili eğitim çalışanlarının talep ve isteklerini almıştı. Mobbing ve öğretmene şiddet konularında rapor hazırlamıştı.

Öğretmenlik Meslek Kanunu çalıştayı ile ilgili Türk Eğitim Sen Nevşehir Şube Başkanı Tayfur Urgenç, “Türk Eğitim Sen’in organize ettiği ‘Öğretmenlik Meslek Kanunu Nasıl ve Neden olmalı’ temalı çalıştayımız başladı.

Kanunun adına yaraşır şekilde yeniden düzenlenmesine ışık tutacak iki günlük çalışmamızın Bakanlık başta olmak üzere tüm paydaşlara projeksiyon tutacağına inanıyorum.

Türk Eğitim Sen Nevşehir şubemiz adına ilimizde yaptığımız istişareler ve çalışmalar neticesinde öğretmenlerimizin talep ve isteklerini çalıştayda rapor olarak sunmak üzere şube başkan yardımcımız, Özel Eğitim Öğretmeni Yakup Çorak Öğretmenlik Meslek Kanunu çalıştayında komisyonlarda görev almıştır. Çalıştayda şubemize iletilen tüm istek ve taleplerin yanı sıra özellikle Nevşehir şubesi olarak öğretmene şiddet ve mobbing alanında yaptığımız çalışmalar rapor olarak sunulmuştur.” açıklamalarında bulundu.