Cumhurbaşkanı Seçimi'nin 14 Mayıs'ta yapılan ilk turunda adayların salt çoğunluğu alamaması nedeniyle Türkiye, 28 Mayıs'ta cumhurbaşkanını belirlemek için tekrar sandık başına gitti.

Resmi olmayan sonuçlara göre Türkiye’de 52 milyon 89 bin 286 oy kullanıldı. Katılım oranının yüzde 85.71 olduğu 28 Mayıs seçiminde sandıkların yüzde 99.85’i açıldı.

Geçerli sayılan 51 milyon 414 bin 604 oydan, 27 milyon 725 bin 131 oy alan Cumhur İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan, yüzde 52.16 ile Türkiye’nin 13’üncü Cumhurbaşkanı seçildi.

Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ise 25 milyon 432 bin 951 oy alarak yüzde 47.84’de kaldı.

ERDOĞAN: “SEÇİMİNİN GALİBİ 85 MİLYON VATANDAŞIMIZIN TAMAMIDIR”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "İki bayram arasında bize bir demokrasi bayramı yaşatan milletime şükranlarımı sunuyorum. 14 Mayıs seçiminin de 28 Mayıs seçiminin de galibi 85 milyon vatandaşımızın tamamıdır." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kısıklı'daki konutunun önünde bekleyen vatandaşlara hitap etmek üzere, eşi Emine Erdoğan'la birlikte seçim otobüsünün üzerine çıktı.

"Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunu milletimizin teveccühüyle tamamlamış bulunuyoruz. İki bayram arasında bize bir demokrasi bayramı yaşatan milletime şükranlarımı sunuyorum." diyen Erdoğan, sandık başına gidip kendisi ve evlatlarının geleceği için iradesini ortaya koyan tüm vatandaşlara teşekkür etti.

ZAFER NEVŞEHİR’DE BAYRAM HAVASINDA KUTLANDI

Nevşehir’de de zafer kutlaması vardı.

Sandıkların yüzde 80’inin açılmasıyla birlikte AK Parti İl Başkanlığının önünü dolduran binlerce vatandaş, çalınan müziklerle eğlendi.

Nevşehir Belediyesi Mehter Takımı’nın kahramanlık marşları çaldığı kutlamalarda, vatandaşlar Türk bayrağı, AK Parti ve MHP bayraklarıyla coşkulu anlar yaşadı.

Seçim zaferinin kesinleşmesinin ardından AK Parti İl Başkanı Ali Kemikkıran, AK Parti Milletvekilleri Süleyman Özgün ve Emre Çalışkan, Belediye Başkanı Mehmet Savran vatandaşlara hitap etti.

ERDOĞAN NEVŞEHİR’DE KILIÇDAROĞLU’NU İKİYE KATLADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Nevşehir’de Kılıçdaroğlu’nu nerdeyse ikiye katladı.

Nevşehir, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yüzde 66.54 oy verirken, Kılıçdaroğlu, Nevşehir’den yüzde 33.46 oy aldı.

Resmi olmayan sonuçlara göre, yüzde 100 açılan sandıklardan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 129 bin 867, Kılıçdaroğlu ise 65 bin 310 oy aldı.

198 bin 315 seçmenin oy kullandığı Nevşehir’de 195 bin 177 oy geçerli sayıldı.

Seçime katılım oranı ise yüzde 87.93 olarak gerçekleşti.

KEMİKKIRAN: BUGÜN ÇOK HEYECANLIYIZ, İÇİMİZ İÇİMİZE SIĞMIYOR

İl Başkanı Kemikkıran, “Dünya lideri, ümmetin umudu saygıdeğer Cumhurbaşkanımızı 13. kez cumhurbaşkanı seçmenin onurunu, gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz.” dedi.

Kemikkıran yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Ne güzelsin Nevşehir. Elhamdülillah Rabbimize sonsuz hamd ediyoruz. Bu zaferi bize yaşattığı için önce Rabbimize şükrediyoruz. Tabi ki bu teveccüh için sizlere tüm Nevşehirli hemşerilerimize, Türkiye’nin her bir noktasından Cumhurbaşkanımıza sandıklara gitmek suretiyle destek veren tüm hemşerilerimize, tüm seçmenlerimize şükranlarımızı sunuyoruz. Teşkilatımızın tüm kademelerinde görev yapan ana kadememize, ilçelerimize, kadın kollarımıza, gençlik kollarımıza, belediye başkanlarımıza, belediye meclis üyelerimize, il genel meclis üyemize, mahalle başkanlarımıza, köy temsilcilerimize, hülasa AK Parti’nin, AK Dava’nın gönüldaşları hepinize şükranlarımı sunuyorum. Bir büyük teşekkür de bizi bu yolda hiçbir zaman yalnız bırakmayan değerli sivil toplum örgütlerimize, sendikalarımıza, vakıflarımıza, derneklerimize, o gönül insanlarına buradan sevgi dolu, muhabbet dolu selamlarımı iletiyorum. Dünya lideri, ümmetin umudu saygıdeğer Cumhurbaşkanımızı 13. kez cumhurbaşkanı seçmenin onurunu, gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Rabbim hepinizden razı olsun. Bugün çok heyecanlıyız, içimiz içimize sığmıyor. 14 Mayıs akşamı burada buluşup, bu coşkuyu yaşamayı arzu ederdik ama olanda hayır var, nasip böyleymiş. Daha büyük bir oranla, daha büyük bir oyla, daha büyük bir teveccühle bugün bu mutluluğu yaşıyoruz.”

MİLLETVEKİLİ ÖZGÜN: KAYBEDEN KANDİL SİYASETİ OLDU

AK Parti Nevşehir Milletvekili Özgün de şu ifadeleri kullandı: “Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın yol arkadaşları, gönüldaşları hepinize selam olsun. Kaybeden yalan siyaseti oldu, kaybeden kandil siyaseti oldu. Kazanan Recep Tayyip Erdoğan oldu, kazanan Türkiye oldu, kazanan Nevşehir oldu. Kazanan gönül coğrafyamız oldu elhamdülillah. Biz omuzlarımızdaki yükün farkındayız, bu destekleriniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Sefer ordusu teşkilatlarımıza canı gönülden teşekkür ediyorum. Seher ordusu gözyaşlarıyla dua eden dedelerimize, ninelerimize, evdeki bacılarımız, hepinizden Allah razı olsun, iyi ki varsınız Allah’a emanet olun.”

MİLLETVEKİLİ ÇALIŞKAN, “TÜRKİYE YÜZYILI BAŞLIYOR, HAZIR OLUN”

AK Parti Nevşehir Milletvekili Emre Çalışkan sadece Türkiye’nin değil Mısır’ın, Filistin’in, Doğu Türkistan’ın Azerbaycan’ın da kazandığını söyledi.

Çalışkan, “Sizler Ömer Halis Demir’lerin, Eren Bülbül’lerin kanını yerde bırakmadınız. Allah hepinizden razı olsun. Bu akşam terör örgütlerini sevindirmediniz, şehit analarını sevindirdiniz. Allah hepinizden razı olsun. İnşallah bizler Sayın Cumhurbaşkanımızla beraber milletvekilleri olarak önümüzdeki 5 yıl boyunca Nevşehir’imize siz değerli halkımıza hizmet etmek için gün sayıyoruz. Bu akşam Türkiye Yüzyılı başlıyor, hazır olun.  29 Mayısta 1453’de İstanbul’u fetih ettiğimiz gibi Türkiye’yi fetih ederek yolumuza devam edeceğiz.” diye konuştu.

BAŞKAN SAVRAN: “ÇOK ÇABALADIK, ÇOK GAYRET ETTİK”

Nevşehir Belediye Başkanı Mehmet Savran da şunları aktardı: “21 yıldır bu ülkeyi yöneten dünya liderine bir beş yıl daha bu ülkeyi emanet eden Nevşehir, hepinize çok teşekkür ediyoruz. Bu yolda çok çabaladık, çok gayret ettik. Ama en büyük pay sizlerin. Durmadan, yılmadan her iki seçimde de sandığın başına giderek o çelik gibi iradesini sandığa yansıtarak cumhurbaşkanımızı ve cumhur ittifakımızı yeniden bu ülkenin başına getiren sizler en büyük alkışı hak ediyorsunuz, kendinizi bir alkışlayın. Cumhurbaşkanımız bu seçim sürecinde biz kazanacağız, Türkiye kazanacak demişti. Biz kazandık, Türkiye kazandı, Nevşehir kazandı. Bundan sonra 5 yıl boyunca hem Türk milletinin hem tüm Nevşehirlilerin hülasa Türkiye’nin yüzyılı başlıyor. Hepiniz çok güzel günler görmeye layıksınız. Ve bu güzel günleri birlikte göreceğiz. Sağ olun, var olun, Allah’a emanet olun.”

MENEKŞE: “BUGÜN TÜRKİYE’NİN KUTLU BAYRAMI”

AK Parti 27. Dönem Milletvekili Yücel Menekşe ise 28 Mayıs’ın Türkiye için kutlu bir bayram günü olduğunu söyledi.

Nevşehir halkına, tüm Türkiye’ye ve İslam dünyasına tek tek teşekkür eden Menekşe, “Bugün Türkiye’nin kutlu bayramı. Bugün Cumhurbaşkanımızın 13. Cumhurbaşkanı olarak Türkiye’nin, İslam dünyasının başına geçmesini işte bütün dünya kutluyor. Allah razı olsun sizlerden, 2001 yılında başlayan bu kutlu yolda ne Nevşehir, ne de Türkiye Cumhurbaşkanımızı 22 yıldır yalnız bırakmadı. Artık Türkiye dünyada, Ortadoğu coğrafyasında, Avrupa’da dünyanın her bir yanında söz sahibi oldu. Bu kutlu yolda Sayın Cumhurbaşkanımızın bu liderliği yapması siz saygıdeğer hemşerilerimizin Cumhurbaşkanımızı desteklemesi ile bugün şükürler olsun bu bayramı hep birlikte kutluyoruz. Türkiye yüzyılı artık bugün başlıyor. Bundan sonra bu coğrafya insanı, Müslüman insanımız, İslam dünyasına gönül vermiş yurtdışındaki bütün ülkeler bugün Türkiye’nin bu bayramını kutluyor. Türkiye’nin önü açık kardeşlerim, hemşerilerim. Aslında bu zaferle geleceğimiz çocuklarınız için, geleceğimiz torunlarınız için, bayrağınıza, ezanınıza, toprağınıza, bu millete, bu vatana sahip çıktınız. Bu yolda emeği geçen herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Bu dava, insan neslinin devamında İslam dünyasının giderek çoğalmasına vesile olacak bir dava. Bu davada sizler hiçbir zaman bizleri yalnız bırakmadınız. İnşallah durmak yok, yola devam.”  

Editör: Ravza Nur Baydemir