Ziyarete Yaşar Karaca’nın yanı sıra halter antrenörü Burak Erdoğan da eşlik etti. İl Müdürü Özdemir sporcu ve antrenörü ile bir süre sohbet etti.

Daha önce yıldızlar kategorisinde Avrupa rekortmeni olan ve çok sayıda Türkiye Şampiyonluğu bulunan Karaca, ilk kez mücadele ettiği 73 kg gençler kategorisinde, koparmada 133 kg, silkmede 165 kg ve toplamda ise 298 kg kaldırarak Türkiye Şampiyonu oldu.

Karaca, bu derecesi ile Dünya Gençler Halter Şampiyonası öncesinde Türk Milli Takım Aday Kadrosuna seçilmeyi başardı.

Karaca ile gurur duyduğunu belirten İl Müdürü Özdemir, “Biz büyükleriniz olarak her konuda sizin yanınızdayız. Sizden de hem spor anlamında, hem de eğitiminizde güzel şeyler bekliyoruz. Ama sporu yaparken eğitimi aksatırsak eksik kalırsınız. Ülkemiz için, milletimiz için güzel yarınlar inşa etmemiz gerekiyor. Bu konuda size çok iş düşüyor. Kendinizi iyi yetiştirerek, güzel başarılara imza atarak katkı sunmak sizin elinizdedir. Avrupa’da bayrağımızı dalgalandırarak bizleri gururlandırdınız İnşallah Olimpiyatlara giderek aynı başarılarınızı orada devam ettireceğinize inancımız tam, bugüne kadar elde ettiğiniz başarılar için sizleri, ailenizi ve hocalarınızı kutluyorum. Bundan sonraki süreçte de başarılar diliyorum” dedi.

Özdemir, sporcu ve antrenörü başarılarından dolayı tebrik etti.

Editör: Alpaslan Körükcü