Ülkemizdeki göç durumu.

Eğitimci yazar olarak,

İstanbul'da ilk görev yerim 1979 yılı Şirinevler ortaokulunda yeller esiyor, Ataköy sahilinde ve Eminönü de bu kadar yüksek katlı binalara rastlamıyorduk.

Şimdi doğal ortamlar bozulmuş ve aşırı bir kalabalık insanların omuz omuza geçemediği caddelerde aşırı izdiham İstanbul bana göre dışardan girişe artık bir önlem almalı, yerel yöneticiler, belediyelerimiz, neden planlı bir göçü, yaşamaya gelen bazı insanlar için ileriyi gören planlama yapmazlar, merak ediyorum.

İstanbul'a torunu görmeye gittik, çokuluslu bir millet oluyor, Cennet Vatanımız üzerinde parası çok olan dünya ülkeleri gelip ev, işyerleri almış, elini kolunu sallayarak kontrolsüz dolaşarak covid döneminde nüfus artışına sebep olmuşlardır, döviz ve paralarıyla; ABD, Rus, Avrupalı, ,İran, Suriye, Katar, Suudi Arabistan, ,v.b yavaş yavaş ülkemize düzenlenen mülk edinerek, doğal haklarımı acaba diyorum...

Kendi ülkelerinde neden kaçıyor Göç idaresinin Genel başkanı dikkate almalılar diye düşündüm...

Ne dersiniz?

Değişik illerden Ulusal medyamızdan okuyoruz, duyuyoruz, olayların, şiddetin, ailelerin yapılarının bozulmaları da başladı...

# Nevşehir'de ikamet ediyorum.

350 Evleri, Herikli, Hacı Rüştü, 20 Temmuz v.b mahallesi Suriyeli, İranlı, savaş mağdurlarını bu kadar plansız neden ülkemize aldılar ki... TOPLUMUN İCİNDE YAŞAYAN İnsanız.

Esnaflar, vatandaşları sohbetimiz dinliyorum, adeta bununla ilgili bir makale yaz diye feryat ediyorlar..

Kimle mi bunlar, UCUZ işgücü, sigortasız çalıştırma, hele hele de bazı inşaat sektörünün arayıp bulamadığı bir fırsat olabilir...

Afedersiniz ulusal medyadan neler okuyoruz duyuyoruz, temizlikçi diye alarak bazı evlerinde, yaşlıları öldürerek cinayet işleyen, huzurumuzu bozan bunlardan değil mi?

Kendini bilmeyen bazı insanların, değişik yönden bunları afedersiniz bağ evleri de, yönden istismar etmiyor mu!

Siyasilerin izliyorum, söylemler çok, iyi olanları da  var..

İçişleri Bakanlığı bağlı birimlerin, aile bakanlığına bağlı, uzmanlarımızın buna bir çare bulacaklarına inanıyorum...

TBMM vekillerimiz sanırım bunlara araştırma önergesi vererek çözümü bulacaklardır inşaallah..

Bize Soran olmasa da iktidarı, muhalefeti göç idaresinin görev yapan yetkilileri, sağlık, eğitim, ekonomik, insan hakları savunucuları bizden başka ülkelerde göç planlı yapıyor mu?

Yunanistan, İran, Rusya, Fransa, özellikle Suudi Arabistan, Katar, v.b, ülkelerde cumhurbaşkanımız, dış işleri bakanı, bazı yetkililer B.Milletler Genel kurulunda dile getirdikleri hâlde neden önlem almıyorlar?

Ey dünya milletlerinin yöneticileri sınırlar kontrol altına alınmalı, savaşlar, kan gözyaşı durmalı, insanlar Kendi ülkelerinde huzur içinde yaşamalı, buna sizler değil de:

Kimler karar verecek...

Hak, hukuk, Adalet, nerede kalıyor,

Milliyetçi, insan hakları savunucusu STK başkanları söylüyor duvarları devletimiz yetkilileri örüyor..

Acizane sigara, Alkol ve uyuşturucu, diğer bağımlıları önlemek konusu da, konferansları, seminerleri gönüllü veren, projeleri yapan, önleyen insanlarından birisiyim.

Türk Türk'ten başka dost olmaz...

Cumhuriyetimizin millî, ahlaki değerlerine iyi sahip çıkmalıyız..

Göreme, Ürgüp, Avanos, levhalarına bakalım...

Sahilde durum nasıl?

Kapadokya'dan örnek.

Yabancı isimler, levhalar, Turizme katkısı,  olabilir,  Türk isimli tabelaları yönetmeliğini düzeltmek lazım değil mi...

Ülkemizin  ekonomik durumunu iyi lakin, hepimiz dikkatli koruması ve savunması gerekir diye düşünüyorum .

Güzel bir yaz sabahından, her şey gönlünüzce olsun dileklerimle, sevgilerle saygılarımla.