Urgenç ve TES Kadın Komisyon yönetimi Gökçetoprak köyünde görev yapan Tuğba Yıldırım’ı ziyaret ederek İnsanlar, Yıldırım’ın 8 Mart Dünya kadınlar Günü’nü kutladı.

Gökçetoprak köyünde 8 Mart tarihinde kadın öğretmene yapılan uygulamayı ve maruz kaldığı durumun kabul edilemez olduğunu söyleyen Urgenç, kamu gücünün, çalışana zulme dönüştüğü zaman karşısına dikileceklerini dile getirdi.

Urgenç; “Öğretmene özellikle Kadın öğretmene hiç kimsenin baskısı ve zulmü altında ezilerek görev yaptırılamaz. Türk Eğitim Sen olarak buna müsaade etmeyiz. Yöneticilik vasfı çalışanlara zulüm etmek için değil gönüllere girerek iş barışını sağlayacak tedbirleri almak için kullanılır. Herkes sınırlarını yerini iyi bilmelidir. İnsanlar makamın hakkını veremezlerse, emek vermeden hak etmeden koltuk sahibi olurlarsa kukla olmuşlardır. Kukla olmuş bir kişinin de mahallede itibarı kalmamıştır. Türk Eğitim sen olarak öğretmenin aşağılanmasına müsaade etmeyiz. Dünya Kadınlar Günü’nde kadın çalışana zulüm kabul edilemez. Bu açıklama kamu gücünü şovenizm yaparak kullananlara ihtar niteliği taşımaktadır.” diye konuştu.

Editör: Mehmet Günay