Ziraat odası sosyal medya üzerinden paylaşımda bulunarak vatandaşlara Karbonmonoksit gazına karşı uyarıda bulundu.

Oda karbonmonoksit gazının tatsız, kokusuz ve görünmeyen bir gaz olduğunu ve İnsan duyuları ile karbonmonoksit gazını belirlemek mümkün olmadığını hatırlarttı.

NTB’den başkanlara hayırlı olsun ziyareti NTB’den başkanlara hayırlı olsun ziyareti

Yapılan uyarıda ise, “Havaların soğumasıyla birlikte üzücü haberlerle karşılaşmamak için vatandaşlarımızı soba ve gaz zehirlenmelerine karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıyoruz. Kış aylarında sobanın yanlış kullanılması veya yanlış maddelerin yakılması bacaların yeteri kadar temizlenmemesi sonucunda ortaya çıkan zehirli gazın teneffüs edilmesi, soba zehirlenmeleri ve takibinde ölümlere yol açıyor.  

Karbon monoksit zehirlenmesinin belirtileri; şiddetli baş dönmesi, güçsüzlük ve halsizlik, baş dönmesi, görme kaybı, unutkanlık, bulantı ve kusma, göğüs ağrısı, bayılma, dikkat bozukluğu, karın ağrısı, denge bozukluğu. Bu belirtiler varsa, ortamda gaz sızıntısı varsa karbon monoksit zehirlenmesinden şüphelenilmeli bir an önce ortam havalandırılmalı ve imkan dahilin de etkilenenler o ortamdan çıkartılmalı ve 112’ye haber verilmelidir.” İfadelerine yer verildi.

Ürgüp Ziraat Odasından karbonmonoksit uyarısı

Kaynak: MEHMET GÜNAY