Nevşehir’in Ürgüp ilçesine bağlı Bahçeli köyünde kadınlar, üretimdeki güçlerini birleştirmek amacıyla Kapadokya Yöresi Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifleri Birliği çatısı altında bir araya geldi. Köyde daha önce okul olarak kullanılan tarihi yapı, restorasyon çalışmalarının ardından birliğin hizmet binası olarak açıldı.

Kurutulmuş kayısı ve erik üretimiyle öne çıkan Bahçeli köyündeki girişimle, kadınların üretim faaliyetlerini ortak bir merkezde daha etkin şekilde yürütmeleri amaçlanıyor.

KULLANILMAYAN TARİHİ YAPI YENİDEN İŞLEV KAZANDI

Nevşehir Valiliği ve İl Özel İdaresi tarafından tahsis edilen tarihi okul binasında, çeşitli destekçilerin katkılarıyla restorasyon çalışmaları gerçekleştirildi. Ürgüp Belediyesinin de destek verdiği çalışmalarla yapının iç ve dış bölümleri yenilendi.

Nevşehir’de 16 üretici yarıştı: Birincilik Ürgüp Sivrisi’nin!
Nevşehir’de 16 üretici yarıştı: Birincilik Ürgüp Sivrisi’nin!
İçeriği Görüntüle

Böylece kullanılmayan okul binası yeniden işlev kazanırken, kadınların üretim çalışmalarını destekleyecek bir alan oluşturuldu.

AÇILIŞTA PROTOKOL VE KADIN GİRİŞİMCİLER BULUŞTU

Kapadokya Yöresi Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifleri Birliği hizmet binasının açılış törenine Nevşehir Valisi Hüseyin Kök, Ürgüp Kaymakamı Ömer Coşkun, Ürgüp Belediye Başkanı Ali Ertuğrul Bul ve Mustafapaşa Belediye Başkanı Mustafa Özer katıldı.

Birlik aracılığıyla kadın emeğinin ortak bir yapıda buluşturulması ve köyün üretim potansiyelinin güçlendirilmesi hedefleniyor.

“HEM BİNA TEKRAR İŞLEV KAZANMIŞ”

Açılışa ilişkin değerlendirmelerini sosyal medya hesabından paylaşan Ürgüp Belediye Başkanı Ali Ertuğrul Bul, tarihi yapının geçirdiği dönüşüme dikkat çekti.

Bul, paylaşımında şu ifadelere yer verdi: “Aralarında Ürgüp Belediyesi’nin de olduğu pek çok destekçi ile restorasyon tamamlanmış, hem bina tekrar işlev kazanmış, hem Bahçeli Köyü için yeni bir ekonomik/ turistik hareketlilik oluşmuş.”

Kadın girişimcilere başarı dileyen Bul, üretimin sürdürülebilir olmasının önemini vurgulayarak, “Yolları açık olsun. Dilerim ki üretimde süreklilikleri de olsun. Emeklerinin karşılığını alsınlar.” ifadelerini kullandı.

6Adcae777D894 36Adcae777D894 1

Muhabir: Ravza Nur Baydemir