Kozaklı Halk Eğitimi Merkezi (HEM) 2023-2024 eğitim öğretim yılı için usta öğretici alımı yapacak.

Kozaklı HEM, görev almak isteyen kadrolu (MEB örgün eğitim-kurum dışı), kadrosuz ve ücretli usta öğretici olacak.

1 Ağustosta başlayan başvuru işlemleri ise 31 Ağustos’ta bitecek.

Başvurular e-yaygın  ( https://e-yaygin.meb.gov.tr ) sistemi üzerinden e-Devlet şifresi ile yapılabilecek.

Kozaklı HEM kadrolu öğretmenler haricinde, MEB’de görev yapan kadrolu öğretmenler ve diğer resmi kurumlarda ki kamu görevlileri, emekli olanların başvuruları MEB Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü e-Yaygın ( https://e-yaygin.meb.gov.tr) sistemi üzerinden e-devlet şifresi ile yapılması gerekiyor. Evrak teslimi yapılmayacak olup, görevlendirme olduğunda istenilecek.

BAŞVURU İÇİN İSTENEN BELGELER

(Görev verildikten sonra getirilecektir)

Başvuru formu (Kurumdan alınacak), kimlik fotokopisi, öğrenim belgesi fotokopisi (en son mezun olunan okulun diploma fotokopisi(aslını da), antrenörlük ( vizeleri alınmış) / usta öğreticilik belgesi / yeterlilik belgesi / sertifikalar), Usta Öğretici Oryantasyon Belgesi (Belge yok ise HEM’e başvuru yapılması gerekiyor.)-( Eğitim Fakültesi Mezunu ve Formasyon Eğitimi Alanlardan İsteniliyor.)

SGK Hizmet Dökümü/(4-A/Barkodlu  / E-Devlet'ten) erkek çalışanlar için askerlikle ilişkisinin olmadığına dair belge, Adli Sicil Kaydı-(Yakın Tarihli), İş Güvenliği ve İşçi Sağlığı Sertifikası (Varsa), Sağlık Raporu (herhangi bir sağlık kurumundan alınabilir), Aile Bildirim Formu (kurumdan alınacak), Emekliler İçin (Emekli olduğunu gösterir belge) Hijyen Eğitimi (güzellik ve sac bakımı alanında başvuruda bulunanlar tarafından verilecek) ve her branş kendi içinde değerlendirileceği için görev almak istenen her branş için ayrı ayrı dosya oluşturulması gerekiyor.

MEB-Örgün Eğitim Kurumları ile Diğer Resmi Kurumlarda görev yapan kamu görevlilerinin getireceği evraklar: Başvuru Formu ( kurumdan), görev yeri belgesi, diploma, Oryantasyon belgesi ( Eğitim Fakültesi Mezunu ve Formasyon Eğitimi Alanlardan İstenilmemekte.) vermesi yeterli. Var ise (Antrenörlük, Sertifika). Başvurularda istenilen evrakları telli mavi dosya içerisinde sırasına göre dizerek, alındı belgesi karşılığında teslim edilecek. Evrak teslimi kurs görevi verildiğinde yapılacak.

Başvuru şartlarını taşımadığı halde gerçeğe aykırı belge düzenleyerek ve aykırı beyanda bulunarak başvuruda bulunanlar ile gerçeği gizleyerek başvuruda bulunanların başvuruları geçersiz sayılacak.

Editör: Mehmet Günay