Bağcılığın Nevşehir’in önemli geçim kaynaklarından biri olduğunu ve il genelinde yaklaşık 190 bin dekara yakın bir alanda bağcılık yapıldığını belirten İl Müdürü Memiş, bağlarda görülen en önemli zararlının salkım güvesi, en önemli hastalıklardan birisinin de külleme hastalığı olduğunu söyledi.

Bağ hastalık ve zararlılarına yönelik açıklamada bulunan Memiş, “İl Müdürlüğümüz tarafından kurulan ve takibi yapılmakta olan Elektronik Erken Uyarı ve Tahmin Sisteminden alınan veriler ile teknik personellerin arazide yaptıkları çalışmalar neticesinde, salkım güvesi popülasyonunun zarar eşiğine geldiği anlaşılmıştır.” ifadelerinde bulundu.

 Memiş, ayrıca son zamanlarda nem ve yağışların il genelinde çok olmasından dolayı bağlarda görülen külleme hastalığında da artış yaşanacağını öngördüklerini vurgulayarak, “Üreticilerimizin 1. döl Salkım Güvesi ilaçlaması ile 1. dönem külleme hastalığına karşı kimyasal mücadele yapması son derece önemlidir. Mücadele zamanı ile ilgili ilan ve duyurular çiftçilerimize SMS yolu ile de bildirilmektedir. Daha detaylı bilgi için en yakın İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerimize başvuru yapılması önemle rica olunur.” dedi.

HABER: RAVZA NUR BAYDEMİR

Editör: Ravza Nur Baydemir