Savran, “323 Milletvekili ile parlamento çoğunluğunu almış bir Cumhur İttifakı var ve bu parlamento çoğunluğu ile aynı yönde ilerleyen bir devlet başkanına ihtiyacımız var.” dedi.

Başkan Savran, AK Parti İl Başkanı Ali Kemikkıran, MHP İl Başkanı Adnan Doğu ve Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Abdülgani Altınışık’ı konuk etti. Buluşmaya, daha önceden planlanan programları dolayısıyla BBP İl Başkanı Ramazan Kalkan katılamadı. Savran, 14 Mayıs tarihinde gerçekleştirilen seçimlerdeki destekleri için BBP seçmenlerine teşekkür etti.

“BÜYÜK TÜRKİYE ZAFERİ İÇİN SANDIĞA”

28 Mayıs Pazar günü gerçekleştirilecek olan seçimler öncesinde istişarelerde bulunan başkanlar, Cumhur İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan için Nevşehirlilerden destek istedi.

Başkan Savran burada yaptığı açıklamada, “14 Mayıs tarihinde gerçekleştirilen seçimlerde Cumhur İttifakı meclis çoğunluğunu büyük bir üstünlükle aldı. Vatandaş şunu söyledi, ‘Kardeşim biz Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminden memnunuz ve Cumhur İttifakı’nın bu ülkeyi yönetmesini istiyoruz.’ Milletvekili seçimlerinde sandıktan çıkan budur. Bunun başına da 2,5 milyon farkla milletimiz Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı seçmek istedi fakat seçim kanunları gereği yüzde 50+1 olmadığı için bu ikinci tura kaldı. İkinci turda her seçmenden istirham ediyorum. Cumhurbaşkanımızı başkan seçmemiz lazım. 7 tane başkan yardımcılığı vaat edilen, sonradan birinci turda bir miktar oy aldı diye bir partinin genel başkanına iki bakanlık vaat edilen yapıya ben Millet İttifakı demiyorum Millet Koalisyonu diyorum. Daha oluşmadan çatırdamaya başladı. Biz bu milletin geleceğini bu yapıya emanet edemeyiz. Her partiye oy veren seçmene sonsuz saygım var. Benim söylemek istediğim o partilerin genel başkanlarının, parti meclislerinin yürütmüş oldukları politikalar. Seçmenin tercihini sorgulamıyorum. Seçmen kendi adına bir şey görmüştür oy vermiştir başımızın üstüne. Sadece diyorum ki; 323 milletvekili ile meclis çoğunluğunu almış bir başkan var ve bu başkanın da yürütmenin başında olması lazım. Öncelikle 14 Mayıs’ta cumhurbaşkanımıza oy veren herkesin sandığa gitmesi lazım. Oy vermeyi düşünüp de gidemeyenlerin de gitmesi lazım. Daha sonra da seçimlerde başka adaylara oy verenlerin cumhurbaşkanımıza oy vermelerini istirham ediyorum. Özellikle Sayın Sinan Oğan’a oy veren seçmenlerimizin muhakkak sandığa gitmelerini ve cumhurbaşkanımız için tercihte bulunmaları istirham ediyorum. Sayın Kılıçdaroğlu’na oy veren seçmenlere de seslenmek istiyorum; onlar da başımızın tacı. Lütfen yanlış anlamasınlar tercihlerine sonuna kadar saygılıyız ama ülkenin geleceği için cumhurbaşkanımızın tekrar cumhurbaşkanı seçilmesi lazım. Son olarak, Cumhur İttifakı’nda yer alan tüm partilerin seçmenlerinin de sandığa gidip, cumhurbaşkanımıza oy vermesini istirham ediyorum.” diye konuştu. HABER MERKEZİ

Editör: Ravza Nur Baydemir