Nevşehir’den belediye, kurum, STK ve vatandaşlar tarafından yapılacak yardımlar valilik tarafından koordine edilecek.

Nevşehir Valiliği sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Kahramanmaraş ve çevre illerimizde meydana gelen deprem sonrası, bölgeye ilimizden yapılacak faaliyetleri valiliğimiz koordinesinde yürütülecektir. Şuan itibariyle; yardım kampanyası hususunda, bireysel, sivil, toplum kuruluşları ve kurumlardan gelecek yardımların bekletilmesi ve yapılacak yardım türü ve içeriği ile ilgili valiliğimizce yapılacak olan duyuruların dikkate alınması önemle rica olunur.” denildi.

SAVRAN'DAN AÇIKLAMA

"Deprem bölgesine gitmek üzere, arama kurtarma ekiplerimiz, hasar tespiti yapacak teknik personellerimiz ve araç ekipmanlarımız yola çıkmak üzere hazırlanmaktadır. 

Belediyemiz olarak devletimizin ve milletimizin her zaman emrindeyiz."

AKTÜRK'TEN AÇIKLAMA

"Deprem bölgelerinde görev yapmak üzere,hasar tespiti yapacak teknik personellerimiz ve araç ekipmanlarımız yola çıkmak üzere hazırlanmaktadır. 

Belediyemiz olarak devletimizin ve milletimizin her zaman emrindeyiz. Yaralarımızı hepbirlikte saracağız inşallah."

DEPREM BÖLGESİNE GİDECEK YARDIMLARIN İÇERİĞİ DUYURULDU

Valilikten yapılan açıklamada, hangi yardımların gönderileceği belirtilirken, bu yardımlar dışında bir şey gönderilmemesi istendi.

Açıklamada, “Merkez üssü Kahramanmaraş Pazarcık ilçesi olan ve 10 ilde hissedilen 7,4’lük deprem sonrası vatandaşlarımızın depremzedelere yardım ulaştırmak amacıyla yoğun ilgi ve talepleri bulunmaktadır.

Öncelikli olarak standart gıda kolisi, kullanılmamış tüp, katalitik, battaniye, yatak, eldiven, bere, atkı, mont ve nakdi yardımda bulunmak isteyen kişi ve kuruluşlarımızın yardım malzemelerini Nevşehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Damat İbrahim Paşa Kapalı Spor Salonuna ulaştırmaları önemle rica olunur.

Ayrıca belirtilen malzemelerin dışında bir malzeme getirilmemesi, deprem bölgelerine bireysel ve kurumsal yardım sevkiyatının ise sadece Valiliğimiz AFAD koordinesinde ve onayında yapılması büyük önem arz etmektedir.” denildi.

İKİNCİ EL KIYAFET GETİRMEYİN!

Valilik, vatandaşların ikinci el kıyafet getirmemelerini rica etti. Kıyafet yardımı yapacak vatandaşların kullanılmamış kıyafet getirmelerinin önemli olduğunu aktardı.

Editör: Alpaslan Körükcü