Vali Becel, mesajında şunları kaydetti; “Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, Türk milletinin bağımsızlık inancından aldığı güçle Samsun’a ayak basarak Milli Mücadale’yi başlattığı 19 Mayıs 1919 gününün 104. yıl dönümünü hep birlikte yaşamanın mutluluğu ve gururu içerisindeyiz.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun'a çıkışı, milletimizin makûs talihini değiştiren, tarihi bir girişimdir. Cumhuriyet tarihimizin başlangıcı, milletimiz ve ülkemiz için parlak bir geleceğe doğru atılan ilk adım olan 19 Mayıs günü, bağımsız bir devlet ve özgür bir millet olma adına atılan ilk adımın dönüm noktasıdır.

Büyük bir inanç, azim ve kararlılıkla Atatürk'ün önderliğinde sürdürülen bu mücadele imkânsızlıklara rağmen zaferle sonuçlanmış ve millet egemenliğine dayanan, muasır medeniyet seviyesinin üstüne ulaşmayı kendisine temel hedef olarak benimseyen modern ve bağımsız bir devlet olan Türkiye Cumhuriyeti kurulmuştur.

Kurulan yeni devletle birlikte 19 Mayıs tarihinin Gençlik ve Spor Bayramı olarak Türk Gençliğine armağan edilmesi ise gençliğe verilen önemin bir göstergesi olmasının yanında Mustafa Kemal Atatürk'ün gösterdiği hedefler doğrultusunda Türkiye Cumhuriyeti’nin muasır medeniyetler seviyesine ulaştırılmasında Atamızın gençlere olan güveninin ve onlara verilen sorumluluğunda bir belirtisidir.

Türk Gençliği ise her daim Atasının mirasına sahip çıkma ve verilen hedefe ulaşma azim ve kararlılığı içerisindedir. Bu azim ve kararlılıkla gençlerimiz, vatanımıza, milletimize ve devletimize ilelebet sahip çıkacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle, tarihte eşi benzeri görülmemiş bir bağımsızlık mücadelesi sonucunda kurulan Türkiye Cumhuriyeti’ni gençliğe emanet eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, bu vatan için canlarını feda eden tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor; tüm gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum.” HABER MERKEZİ

WhatsApp Image 2023-05-18 at 16.09.16

Editör: İsmail Irmak