Etkinliğin amacı: halkla ilişkiler mesleklerinin kalitesini artırmak ve yetenekli, eğitimli ve mükemmel öğrencileri belirlemek. Aynı zamanda, bilgi çağına uyarlanmış geleceğin gazetecilerinin ve halkla ilişkiler uzmanlarının yeni medyaya hakimiyet düzeylerini belirlemek için öğrencilerin yaratıcı düşünme becerilerini artırmak gerekiyordu.

Etkinliğin açılış töreninde Bilimsel ve Yenilikçi Çalışmalardan Sorumlu Gazetecilik Fakültesi Dekan Yardımcısı Karlyga Mysaeva Eğitim yarışmasında katılımcılara başarılar diledi.

 L.N.Gumilev Avrasya Ulusal Üniversitesi, Akademisyen E.A. Boketov Karaganda Üniversitesi, Almatı Yönetim Üniversitesi, Abylai Khan Uluslararası İlişkiler ve Dünya Dilleri Üniversitesi, El-Farabi Kazak Milli Üniversitesi'nden öğrenciler katıldı. İlk aşamada katılımcılar "PR teori ve uygulama", "Halkla ilişkilere giriş" konularında bir testten geçtiler. İkinci aşamada ise her grup kendilerini ve eğitim kurumlarını tanıttıktan sonra “Kişisel Marka” PR projelerinin sonuçlarını sundu. Bu aşamada projenin ana amacına, seçilen PR teknolojisinin etkinliğine ve SWOT analizi sonuçlarına önem verilmiştir.

Ayrıca "krizlere karşı PR" davalarını çözdü. Öğrenciler kendilerini teori ile sınırlamadılar, pratik görevler yaptılar, sunumlarını sahnede savundular ve seyirciyi memnun ettiler. Jüri başkanı, tanınmış bir halkla ilişkiler uzmanı, JSC "Kazakistan Daimi Fonu" halkla ilişkiler müdürü - Aibar Olzhai ve AlmaU Üniversitesi kıdemli öğretim üyesi, halkla ilişkiler uzmanı - Saltanat Berdikulova, RAMS pazarlama şirketi müdürü - Adilbek Mahmet, El-Farabi Kazak Milli Üniversitesi'nin kıdemli öğretmenleri Abay Saduakasov ve Bayan Musaeva idi. Tüm etapların sonuçları incelendikten sonra birinciliği El-Farabi Kazak Milli Üniversitesi öğrencileri kazandı.

 L. N. Gumilev Avrasya Ulusal Üniversitesi ve Almatı Yönetim Üniversitesi 2. sırayı, Akademisyen E. A. Boketov'un adını taşıyan Karaganda Üniversitesi ile Abylai Khan Uluslararası İlişkiler ve Dünya Dilleri Üniversitesi 3. sırayı aldı. Yarışmanın kapanış töreninde UNESCO Gazetecilik ve İletişim Bölümü Başkanı Nazgul Shyngysova bir konuşma yaparak tüm katılımcılara ve liderlere teşekkür etti. "Yarışmada yarışan tüm öğrencilerin yetenekli öğrenciler olduğunu fark ettik. Hayattaki yollar açık olsun! Katılımcıların dostluğu ayrılmasın!" dileğini söyledi. Yarışmaya katılanlar için özel kampüs turu düzenlendi.

"El-Farabi Kazak Milli Üniversitesi tarihy" müzesini, "El-Farabi" müzesi ve kütüphanesini, "Keremet" hizmet merkezini ziyaret etti ve küçük bir kasabanın hayatını hissetti. Bu etkinlik gençlerin fikirlerini hayata geçirmeleri ve birbirleriyle güçlü iletişim kurmaları için bir fırsat oldu. Daha sonra büyük hayatta deneyim olacağı açıktır.

Aikerim Alimzhanova

El-Farabi Kazak Milli Üniversitesi

Gazetecilik Fakültesi

UNESCO Gazetecilik ve İletişim Bölümü

WhatsApp Image 2023-05-03 at 13.50.59 (1)WhatsApp Image 2023-05-03 at 13.50.59

Editör: Mehmet Günay