Türkiye’nin ve dünyanın en önemli turizm merkezlerinden Kapadokya bölgesini özellikle kış mevsiminde ziyaret eden turistler, bölge turizmcilerini sevindirdiği kadar dondurma satıcılarının da yüzünü güldürüyor.

Kapadokya'da müze ve ören yerleri tatilde 243 bin kişiyi ağırladı Kapadokya'da müze ve ören yerleri tatilde 243 bin kişiyi ağırladı

Göreme Açık Hava Müzesi girişinde bulunan dondurma satıcısına turistler büyük ilgi gösteriyor.

Hava sıcaklıklarının sıfır derecelere yaklaştığı bölgede turistler soğuklara aldırış etmeden kış ayında dondurma yemenin keyfini yaşıyor.

“DONDURMA YAZ-KIŞ SATILIYOR”

14 yıldır Göreme’de dondurma satan Kahramanmaraşlı Harun Bal, Kapadokya’da yaz-kış dondurma satıldığını söyledi.

Kış aylarında yabancı turistlerin dondurmaya daha çok ilgi gösterdiğini kaydeden Bal, “Kışın yabancı misafirlerimiz olduğu sürece dondurmayı yiyorlar. Çünkü tatlıyı çok seviyorlar. Yerlimiz de yazın yiyor.” dedi.

Yerli turistlerin kış aylarında fazla dondurma tercih etmediğini belirten Bal, “Türk milleti adet edinmiş, kışın soğuk dondurma yenmez diye. Ama kışın daha güzel oluyor. Yabancılar ilgi gösteriyor dondurmaya, tatlıya.” diye konuştu.

Latinler ve Uzak Doğuluların daha fazla ilgi gösterdiğini aktaran Bal, “Genelde Latinler daha çok ilgi duyuyor. Kışın mesela Uzakdoğu, Asyalı, Çinli olsun, Koreli onlar daha çok geliyor. Yazın satışlar illaki daha iyi olur kışa göre. Yerli turistin de faydası oluyor.” ifade etti.

“ŞOV İSTİYORLAR”

Yabancı turistlerin özellikle şov istediğini belirten Bal, “Zaten turistler şova ilgi gösteriyor. Yani yemese bile ben bir videoya çekeyim diyor. Kapadokya'da bir anım kalsın istiyor. Biz de dondurma satarken şovumuzu yapıyoruz.” şeklinde konuştu.

Editör: İsmail Irmak