Nevşehir Merkez ve İlçeleri ile bağlı köy ve kasabalarda 2024 yılında ekilişi yapılan ve üretimi devam etmekte olan yem bitkileri destekleme başvuruları 1 Ocak’ta başlamış olup, 31 Aralık tarihinde sona erecek.

Müdürlükten yapılan hatırlatmada, “Ancak yem bitkileri desteklemesi tebliği gereği üreticilerimizin, ekilişi yapılan ve üretimi devam eden ürünlerle ilgili olarak, hasattan önce başvuru yapmaları şartı bulunduğundan, üreticilerimizin mağdur olmamaları ve İlimiz iklim şartları göz önüne alınarak yem bitkileri desteklemesinden faydalanmaları için, en geç hasattan önce yem bitkileri desteklemesi başvurularını İl/İlçe Müdürlüklerine yapmaları gerekmektedir.

11. Geleneksel Yeşilay Bisiklet Turu düzenlenecek 11. Geleneksel Yeşilay Bisiklet Turu düzenlenecek

Çok yıllık yem bitkilerinden yonca ekiliş tarihinden itibaren 4 yıl, korunga ekilişi tarihinden itibaren 3 yıl boyunca destekleme başvuruları ve ödemeleri her yıl yapılır. Ekilişi yapılan ve destekleme kapsamında değerlendirilen söz konusu çok yıllık yem bitkileri için üreticilerimizin 2024 yılında ÇKS ve yem bitkileri desteklemesi müracaatlarını yenilenmesi gerekmektedir.​” denildi.

Kaynak: HABER MERKEZİ