Yarışmaya El-Farabi Kazak Milli Üniversitesi UNESCO Gazeteciliği ve iletişim Bölümü “Halkla İlişkiler” Bölümü 2. sınıf öğrencileri Zarina Topysh ve

Kurman Kuralai katıldı ve en yüksek ödülleri aldı. Onlar “BDT'nin En İyi Öğrencisi” 1. Derece Diplomaları, “Kazakistan Cumhuriyeti'nin En İyi Öğrencisi” 1. Derece Diplomaları ve «Yılın En İyi Öğrencisi” ödüllerini,  “Yılın Öğrencisi” madalya ile ödüllendirildi. Proje Müdürü Doç.Dr. Safura Boribaeva'ya “Böbek - Genel Ulusal Hareket” Tüzel Kişiler Derneği adına iki “Teşekkür Belgesi”  verildi.

Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Rusya, Ermenistan'dan gençler, BDT'nin “Böbek - tüm ulusal hareket” tüzel kişilikleri derneği tarafından düzenlenen etkinliğe katılarak bilgilerini sergilediler. Genç bilim adamlarının çalışmaları,

V kitap koleksiyonunun “Uluslararası yetenekli gençlik ansiklopedisi” ne dahil edildi.

Zarina Topysh: “İlk olarak, Tanrı'ya, ikinci olarak ebeveynlerime ve KazNU'ya, ve amirim Safura Bolatkızına sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Böyle ödüller almak ve KazNU'nun adını duyurmak benim için büyük bir onur. Öğrencilik hayatımı ilginç kılan sebeplerden biriydin. Ülkenin en iyi öğretmenlerinin en iyi öğrencilerinin sayısı artsın! Söylemek istiyorum”.

Kurman Kuralai: “26 Kasım'da Bilim-orkenieti ulusal İnovasyon Araştırma Merkezi'nin organizasyonu ve Kemelulu Tokayev'in “AMANAT” Kasım-Jomart'ın partisi desteğinde ”Adil bir devlet var. Birleşik bir millet” Kazakistan Cumhuriyeti'nin gençleri arasında Kazakistan halkına “Kutsanmış Toplum” mesajını yaygınlaştırmak amacıyla düzenlenen «Yılın en iyi öğrencisi” Cumhuriyet Yarışması'nda Birinci derece diploma ve madalya ile ödüllendirildi.

Benim için her başarı, bugüne kadar yaptığım çalışmaların sonucudur. Adımı Kazakistan ve dünya tarihine bırakmak büyük hedefim. Halkıma dürüstçe hizmet etmek ve topluluğumda onurlu bir isimle anılmak istiyorum. Bu hedefe ulaşma yolunda, bu iki ödülü almak için bir adım daha atacağım».

Yetenekli gençlerimiz Zarina Topysh ve Kurman Kuralai'yi ödüllerinizden dolayı tebrik ediyoruz, her zaman umutlarınızın gerçekleşmesini ve nice başarılara imza atmanızı diliyoruz.

Safura Böribayeva

El-Farabi Kazak Milli Üniversitesi

Gazetecilik Fakültesi

UNESCO Gazeteciliği ve İletişim Bölümü

IMG-20221208-WA0026IMG-20221208-WA0024

IMG-20221210-WA0003

Editör: Mehmet Günay