YENİ SANAYİ SİTESİ İÇİN BİR EŞİK DAHA AŞILDI

Nevşehir Belediyesi tarafından Aksaray Yolu üzerindeki 112 bin metrekare alanda yapılacak olan Yeni Sanayi Sitesi için Mayıs ayı başında altyapı ve yol çalışmalarına başlanmıştı. Söz konusu alanda şehir plancısı müellifi tarafından Nevşehir Sanayi Sitesi için hazırlanan Nazım ve Uygulama İmar Planı’nın onaylandığı bilgisi, Nevşehir İl Genel Meclisi tarafından kamuoyuna duyuruldu.

Hali hazırda Sanayi Sitesindeki işletmelerin fiziki anlamda yetersiz olmasının yanı sıra, iş yerlerinin kirasının oldukça yüksek düzeyde olmasının ciddi sorunlar oluşturduğunun gözlemlenmesinin ardından Nevşehir Belediye Başkanı Mehmet Savran tarafından çalışma başlatılmış ve Aksaray Yolu üzerinde bu kapsamlı olarak 112 bin metrekarelik bir alan üzerinde altyapı ve yol çalışmalarına da belediye ekiplerince başlanmıştı.

Bu gelişmelerin ardından söz konusu alanın Nazım ve Uygulama İmar Planı hazırlandı.

Hazırlanan Nazım ve Uygulama İmar Planları, Nevşehir İl Genel Meclisi’nin Ekim ayındaki birleşiminde ele alınarak değerlendirildi.

Yapılan müzakereler sonrasında Nevşehir’in Aksaray Yolu üzerinde yapılacak Sanayi Sitesi’nin Nazım ve Uygulama İmar Planı, Nevşehir İl Genel Meclisi üyelerince oy birliğince onaylandı. 

139626186-1683131332

Editör: Ravza Nur Baydemir