Yılda 4 kez yapılan il koordinasyon kurulu toplantısının ilki Valisi İnci Sezer Becel başkanlığında Valilik Binası Konferans Salonunda yapılarak projeler değerlendirildi.

2022 yılında 173 projenin hayata geçirilmesinin planlandığını aktaran Vali Becel, “Bu projelerden 66’sı tamamlandı, 68’i devam etmekte, 17’si ihale aşamasında, 17 projeye hiç başlanılmamış olup, 5 proje ise tasfiye edilmiştir. Projelerin toplam parasal tutarı 4 milyar 267 milyon 473 bin TL’dir. Önceki yıllarda 758 milyon 622 bin 343 TL harcanmış ödeneği 997 milyon 414 bin 937 TL olmuştur. Dönem sonu harcaması ise 769 milyon 413 bin 853 TL olarak gerçekleşmiştir. Yeni bir yatırım dönemine başlarken öncelikle kuruluşlarımızın yürütecekleri projelerle ilgili tüm kesimlerle gerekli koordinasyonu sağlayarak işe başlamaları önem arz etmektedir.”  diye konuştu.

Konuşmanın ardından toplantıda, Nevşehir Belediyesi Nevşehir Belediyesi, Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ), Kapadokya Alan Başkanlığı, İller Bankası Kayseri Bölge Müdürlüğü, Karayolları 6. Bölge Müdürlüğü, Devlet Su İşleri (DSİ) 12. Bölge Müdürlüğü, Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Kayseri Orman Bölge Müdürlüğü, Tarım ve Orman Bakanlığı 8. Bölge Müdürlüğü, İl Özel İdaresi, TEİAŞ 11.Bölge Müdürlüğü, Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı Nevşehir İl Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, İl Millî Eğitim Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğü 2022 yılında yapılan ve bu yıl yapılacak olan projeler hakkında bilgi verdi.

Toplantı sorulan soruların cevaplanması ile son buldu.

Yılın ilk il koordinasyon kurulu toplantısı yapıldı (1)

Editör: Mehmet Günay