Yalçın ziyaretlerde çalışanların özlük ve mali haklarının geliştirilmesi için TES’in yaptığı sendikal mücadeleyi anlattı.

“TÜRK MİLLETİNİN RUHUNUN TEMSİLCİSİYİZ”

Ziyaretleri sonrası açıklamalarda bulunan Yalçın, “Varlığını Türk varlığına adayan ve Anayasa’nın ilk 4 maddesini vazgeçilmez sayan bir hareketin mensuplarıyız.” dedi.

Memiş, SATÜDAŞ Patates Entegre Tesisini gezdi Memiş, SATÜDAŞ Patates Entegre Tesisini gezdi

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Atatürk’ün ve kuruluş değerlerine duydukları sadakatle müreffeh Türkiye'yi inşa edeceklerini aktaran Yalçın, “Çok çetin sınavlardan geçmiş bir sivil toplum kuruluşu olarak yüzde yüz yerli ve yüzde yüz milli bir STK olarak Türk Milletinin ruhunun temsilcisiyiz. Tıpkı milli mücadele dönemindeki Milli Cemiyetler gibi tıpkı Anadolu'nun dört bir köşesinde yaktığı kıvılcımlarıyla Türkiye Cumhuriyeti'nin temelini atan Kuvay-ı Milliyecilerin inancı ile emin adımlarla maziden Atiye ilerliyoruz. Başaracağız. Yürüyüşümüzün önündeki engelleri teker teker aşacağız. Türk Yüzyılını eğitim çalışanlarından aldığımız güçle inşa edeceğiz.” diye konuştu.

STK’NIN GÖREVİ ÇALIŞANLARIN ALIM GÜCÜNÜ ARTIRMAKTIR”

Yalçın, özellikle sendika primiyle, toplu sözleşme primi ilgili Anayasa mahkemesinin yüzde 2 barajı ile ilgili karar vermesi gerekirken sendika priminin tüm iptal edilmesinin yanlış olduğunu, çalışma bakanlığı ile yapılan görüşmeler neticesinde sendika primiyle ilgili ek protokol yapılarak çözülmesinin gündemde olduğunu belirtti.

Bu problemin tekrar çözüleceğini yaklaşık aylık 345 TL'lik kaybın giderileceğini aktaran Yalçın, “Burada mücadelemizin ana hususu bu 345 TL'yi nasıl bir maaş, iki maaş tediyeye çevirebiliriz. Bu toplu sözleşme primini nasıl bir maaş ikramiyeye çeviririz. Mücadelemizin esası bu olmalıdır. Yanlış bilgi ve yönlendirme ile siyasete kurban edilirse kazanımımız bile iptal edilebilir.  Yoksa işçi sendikalarında var olan bu husus ayrıca siyasi partilerin aldığı hazine yardımı hepsi bir barajı ya da teşkilatlanmayı sağladıktan sonra olmaktadır. Mücadelemiz bu ücreti artırmak olmalıyken bazı sendikalar tarafından yanlış yönlendirilen ana muhalefet partisi alınan bu sendika primini tümden iptale gitmiştir. Burada hem ana muhalefeti yanlış yönlendiren sendikalar hem de anayasa mahkemesi hak kayıplarına yol açacak kararlardan uzak durmalıdır. Bu konu ile ilgili sendikamız tarafından bilgilendirme yapılmıştır. STK’nın görevi çalışanın alım gücünü artırmaktır.” ifadelerine yer verdi.

Kaynak: HABER MERKEZİ