SEMPOZYUM DÜNYANIN HER YERİNDEN AKADEMİSYENLERİN KATILIMIYLA GERÇEKLEŞECEK

1.Uluslararası Sinema Sempozyumu çevirim içi ortamda ve birçok ülkeden akademisyenin katılımıyla gerçekleştirilecek. Söz konusu sempozyumakatılarak bildiri sunan akademisyenlerin bildirilerinin makale olarak yayınlanmasına da olanak sağlanacak. Sempozyum için son baş vuru ve bildiri özetlerini gönderme tarihi 30 Mayıs 2021 olacak, bildiri özetleri [email protected] adresine gönderilebilecek. Bildirilerin düzenleme kurulu tarafından değerlendirilip seçilmesinin ardından 14 -16 Haziran tarihleri arasında dünyanın birçok ülkesinden akademisyen çevirim içi ortamda bildirilerini sunarak katılımcılarla paylaşacak.

Türk Dünyası Belgesel Film Festivali işbirliğinde gerçekleştirilecek sempozyumun düzenleme kurulu Yakın Doğu Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden Doç. Dr. Fevzi Kasap, Yrd. Doç. Dr. Mustafa Ufuk Çelik, Yrd. Doç. Dr. Ayhan Dolunay ve Dr. Öğretim Üyesi Zuhal Çetin Özkan’dan oluşuyor.

DİJİTAL FOTOĞRAF SERGİSİ

Sempozyum çerçevesinde ayrıca “Dijital Fotoğraf Sergisi” de gerçekleştirilecek. Türk dünyası ülkelerinin kültür, göç, insan, yaşayış ve aile kavramları çerçevesinde fotoğrafların dijital ortamda yayınlanacağı sergi için son başvuru tarihi ise 10 Haziran 2021 olarak açıklandı. Dijital fotoğraf sergisinde sergilenecek fotoğraflar için başvurular ise İ[email protected]adresine yapılacak. Fotoğrafların 30 cm boyutunda ve 300 dpi çözünürlükte jpg. olarak gönderilmesi gerekiyor.

İletişim Fakültesi – İletişim Araştırmaları Merkezi tarafından 1. Uluslararası Sinema Sempozyumu çerçevesinde gerçekleştirilecek dijital fotoğraf sergisinin seçici kurulunda ise Prof. Dr. Ali Muhammet Bayraktaroğlu, Doç. Dr. Fevzi Kasap, Yrd. Doç. Dr. Birsel Matara, fotoğraf sanatçıları Gazi Yüksel ve İlke Vural Coşkuner ile fotoğrafçı ve görsel sanatçı Fuat Boğaç Evren yer alıyor.