Türkiye'de kutlanan amacı da basın emekçilerinin sosyal ve ekonomik haklarını korumak ve güvence altına alan 212 sayılı basın yasası yürürlüğe 1961 yılında girmiştir. Ardından 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Bayramı adı altında kutlanmaya başlanmış. Daha sonra dokuz patron olayı olarak tarihe geçen olay üzerine gazeteciler boykot yapmıştır. Üç gün süren bir boykot olmuştur.1961 yılında Çalışan Gazeteciler Bayramı bu boykotun ardından 1971 yılında Çalışan Gazeteciler Günü adı altında kutlanmaya başladı.

Bugünün tarihçesinden kısaca bahsettikten sonra çilekeş gazetecilerin görevlerini icra ederken çektikleri sıkıntılardan, zorluklarından özellikle Nevşehir'deki statülerinden bahsetmeden geçemezdim.

Sadece Türkiye'de kutlanan bu tarihten önce de sonra da gazetecilerin statülerine şehrin vekillerinin şehrin belediye başkanlarının ihtimam göstermelerini yıllardır bekliyoruz ama hala bir yerimizin olmamasının yorumunu size bırakıyorum. Bu arada sadece şehrin yetkilileri haricinde farklı medya guruplarında yer alan her biri birbirinden değerli meslektaşlarım. Her ne kadar farklı kulvarlarda ve cemiyetlerde olsak da bu konuda bir yumak gibi olup en azından hepimizin ortak olduğu bir mekânda ara sırada dahi olsa kaynaşırız. Kol kırılır yen içinde kalır misali hoşgörülü sevgi tomurcuklarımızı soldurmadan zor geçen günlerde destek olmak gerektiğine her zaman inananlardanım. Tabi ki farklı fikirde farklı derneklerin üyeleri olabiliriz ama ortak menfaatlerimiz için zamanı geldiyse birlik içinde olmalıyız. Nevşehir’de bize yani tüm medya emekçilerine ait olan yerde mesleğimizi geliştirici seminerler toplantılar bize değer katacaktır.

10 Ocaklarda bir çiçek bir ajanda vb. hediyeler yerine hala basın mensuplarının sahip olmadığı bir yer tahsis edin artık.

Şehrimize gelen meslektaşlarımızı evlerimizde konuk ediyoruz bir kahve dahi ikram edecek yerimiz yok. Türkiye’nin hangi iline giderseniz gidin medya evleri mevcut. Şahsen yok demeye ben utanıyorum.

Basın emekçilerinin çok sıkıntıları var burada bahsetsem sayfalara sığmaz ben yine iyi niyetimle ve sevgili meslektaşlarımın adına umutla güzelliklerin gelmesi için umutla beklemek istiyorum. Bu şehirde genç becerikli çalışkan her gün kendini yenileyen mesleğini seven gazetecilerimizle her zaman gurur duyuyorum. Buradan gazeteciler gününü en içten dileklerimle kutlarken hayatın meslektaşlarıma sağlıkla, kolaylıkla, neşeyle, ihtişamla gelmesini dilerim.

Bu mesleği icra eden yıllarca diz dize çalıştığım ebediyete göç eden meslektaşlarımızı da rahmetle özlemle anıyorum.

Sağlıkla esen kalınız...