Temel Eğitim uzaktan eğitim modeli ile Anadolu Üniversitesi ile imzalanan protokol kapsamında Gençlik ve Spor Bakanlığı Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi bünyesinde yürütülmekte.

Antrenörlük mesleğine adım atmak isteyenlerin ve mevcut antrenör belgesinin kademesini yükseltmek isteyenlerden muafiyet hakkı bulunmayanların, Antrenör Temel Eğitim ve Temel Eğitim sınavlarından başarısız olarak bütünlemeye kalan adayların başvuruları 22 Mayıs-2 Haziran tarihleri arasında e-Devlet Kapısı-GSB-Spor Bilgi Sistemi üzerinden gerçekleştirilecek.

Başvurularını yapan adayların belirtmiş oldukları e-posta adresine referans numarası iletilecek.

Antrenör temel eğitim ve kayıt yenileme (bütünleme) sınav ücreti ödemelerini referans numaraları ya da Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşlık numaraları ile 22 Mayıs tarihinden itibaren, 2 Haziran saat 17:00‘ye kadar Ziraat Bankası Şube/Atm ve Mobil (Kurumsal Ödemeler/Gençlik ve Spor Bakanlığı Kursiyer ödemeleri) ödeme kanallarından gerçekleştirebilecek.

2023/1 Antrenör Temel Eğitim programına başvuruları onaylanan adayların 6 Şubat tarihinde Türkiye’de yaşanan deprem afeti nedeniyle tüm hakları saklı kalarak 2023/2 Antrenör Temel Eğitim programına başvuruları ve ödemiş oldukları sınav ücretleri aktarıldı.

2023/1 Antrenör Temel Eğitim başvuruları onaylanan adaylar 22 Mayıs-2 Haziran 2023 tarihleri arasında kayıt ya da sınav ödemesi gerçekleştirmeyecek.

Kişisel bilgiler, sınav merkezi değişikliği vb. Konularda güncelleme işlemleri 19 Haziran – 21 Temmuz tarihleri arasında Anadolu Üniversitesi Aday İşlemleri Sistemi’ne (http://sinavbasvuru.anadolu.edu.tr/) gerçekleştirilecek.

2023/1 Antrenör Temel Eğitim Sınavına başvuruları onaylanan adaylar, 22 Mayıs – 2 Haziran tarihleri arasında başvuruda bulunmayacak ve ücret yatırmayacak.

Temel Eğitimde başarılı olan adaylar Federasyonca açılacak olan uygulama eğitimine katılacak olup uygulama eğitimi ve sınavında başarılı olmaları halinde antrenör belgelerini alabilecekler.

Temel Eğitimde uzmanlar tarafından hazırlanan dijital kitapların yanı sıra, işitsel ve görsel olarak tüm e-öğrenme materyalleri adayların hizmetine sunulacak.

Anadolu Üniversitesi/e-Kampüs eğitim sistemi üzerinden hizmetine sunulan tüm eğitim materyallerine erişim sağlanabilecek.

Temel eğitim ve sınavından başarısız olarak bütünlemeye kalan adayların başarısız oldukları modüllerden, ilk kayıt tarihinden itibaren iki yıl içerisinde yapılacak sınavlara tekrar girebilme hakkı var.

Temel eğitim sınavlarından başarısız olan adaylar için kayıtlar 22 Mayıs – 2 Haziran tarihleri arasında e-Devlet Kapısı-GSB-Spor Bilgi Sistemi üzerinden kayıt yenileme(bütünleme) başvuruları alınacak. Bütünlemeye kalan adayların e-Kampüs sistemi içerisinde yer alan eğitim materyallerine erişimi devam edecek.

29 Kasım 2020 tarihinde ilk kez gerçekleştirilen Antrenör Temel Eğitim Sınavına katılan adayların bütünleme hakları sona erdi.

Başvuruları onaylanan tüm adayların 19 Haziran – 21 Temmuz tarihleri arasında Anadolu Üniversitesi Aday İşlemleri Sistemi’ne (http://sinavbasvuru.anadolu.edu.tr) giriş yaparak sınav kaydı oluşturması gerekmekte.

Sınav kaydı oluşturmak için herhangi bir ücret talep edilmeyecek. Kayıt sırasında özellikle sınava hangi ilde katılacağı bilgisini belirtirken çok dikkatli olunmalı. Anadolu Üniversitesi aday işlemleri sistemi üzerinden sınav kaydı yapmayan kursiyerler sınava katılamayacak. 2023/2 dönemi sınav tarihi olan 3 Eylül günü tüm adayların sınavları gerçekleştirilecek. HABER: İSMAİL IRMAK

Editör: Mehmet Günay