12 Ağustos tarihinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın katıldığı açılış töreniyle 81 ile yaygınlaştırılan projede ülke genelinde olduğu gibi Ürgüp Halk Eğitimi Merkezi vasıtasıyla ailelerin farklı eğitimlerle çok yönlü desteklenmesi amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan “Aile Okulu” projesiyle bugüne kadar Ürgüp ilçesinde okullarda açılan kurslarda 1096 kişi ve aileye eğitim verildi. On ana başlıkta verilen 44 saatlik eğitimlerle ailelerin yapısı çok boyutlu olarak destekleniyor ve böylece aile içi iletişim çok daha güçlü olması hedefleniyor.

Sosyal beceri, aile içi iletişim yönetimi ve etkili iletişim, ahlaki gelişim, akran ilişkileri, bağımlılık, bilinçli ve güvenli teknoloji kullanımı, çatışma ve stres yönetimi, çevre bilinci, sağlıklı beslenme ve fiziksel aktivite ve ilk yardım gibi farklı konulardaki eğitimlerle aileleri çok yönlü olarak destekliyor.

On farklı dalda süren eğitimler, farklı konuların eklenmesiyle on dört farklı başlıkta sürecek. Eğitime katılan aileler, eğitim süreci sonunda çocuklarıyla iletişimlerinin güçlendiğini, birçok süreçte çocuklarını çok boyutlu olarak nasıl desteklemesi gerektiğini öğrendiğini ifade ederek memnuniyetlerini dile getirdi.