Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumunun (TÜBİTAK) ARDEB 1071 Destek Programı kapsamında NEVÜ tarafından çevrim içi olarak düzenlenen ve Uluslararası İş Birliği Projeleri Araştırma Destek Grubu Bilimsel Programlar Başuzmanı Dilber Ayhan’ın eğitmen olarak yer aldığı proje eğitimine, NEVÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şahlan Öztürk, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Seydi Battal Gazi Karakoç ve akademisyenler katıldı.

“BİLİMSEL ÇALIŞMALARA BÜYÜK ÖNEM VERİYORUZ”

NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, üniversite olarak bilimsel çalışmalara büyük önem verdiklerini ve desteklediklerini söyledi.

Üniversite akademisyenlerine bilimsel araştırmalar yapmaya teşvik edecek her türlü desteği verdiklerini ve bunun için de gerekli alt yapıyı sağladıklarını da aktaran Aktekin,  “Akademisyenlerimizin nitelikli bilimsel araştırmalarını gerçekleştirebilmeleri için ihtiyaç duydukları fon desteği TÜBİTAK ARDEB tarafından da sağlanmakta. Bunun için de araştırmacılarımızın başarılı projeler yazarak TÜBİTAK’a müracaat etmeleri gerekmekte. Bu noktada akademisyenlerimizin daha başarılı projelerde bulunmaları ve geliştirmeleri için TÜBİTAK ARDEB desteklerine dair kendilerine yönelik eğitim gerçekleştirdik. Ayrıca Teknoloji Transfer Ofisimiz düzenlediğimiz eğitime katılan ya da katılamayan, proje yazım süreçlerinde desteğe ihtiyaç duyan tüm araştırmacılarımıza yardımcı olmakta ve destek vermekte.” diye konuştu.

“Cemil Meriç 4.Kısa Öykü Yarışması” sonuçlandı “Cemil Meriç 4.Kısa Öykü Yarışması” sonuçlandı

Akademik personele TÜBİTAK ARDEB 1071 eğitimi (1)

Kaynak: HABER MERKEZİ