23 Eylül Salı (yarın) Kayseri merkezli, Yozgat ve Nevşehir’i de etkileyen 6,4 büyüklüğünde deprem senaryosuna göre 24 saat kesintisiz sürecek tatbikat yapılacak.

Nevşehir AFAD ekipleri, masa başında başlayacak olan deprem tatbikatını Ürgüp’e bağlı Sarıhıdır köyünde 24 saat kesintisiz olarak sahada devam ettirecek.

Senaryo gereği Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde 6,4 büyüklüğünde deprem meydana geleceği ve Nevşehir AFAD ekiplerinin Ürgüp Sarıhıdır köyüne intikal edeceği kaydedildi.

Nevşehir'de elektrikler kesilecek (23  Eylül 2025)
Nevşehir'de elektrikler kesilecek (23 Eylül 2025)
İçeriği Görüntüle

Deprem tatbikatı ile Nevşehir’deki kurum, kuruluş ve kişiler olmak üzere olası bir afete en hızlı ve etkin müdahale-ön iyileştirme çalışmalarının nasıl yapılacağı, iletişim, haberleşme, enerji, malzeme ve ekipman gibi konularda eksikliklerin tespit edilmesi ve deneyim kazanmaları amaçlanıyor.

Kayseri merkezli tatbikatta 4 bin 268 personel, 6 dron, 1 mobil koordinasyon tırı, 5 mobil baz istasyonu, 1 İHA, 1 helikopter, 16 destek ilden 240 personel ve 63 araç, 200 gönüllünün katılımıyla 213 olay üzerinden faaliyet icra edileceği bildirilen açıklamada, deprem başlangıç saatinin belli olmadığı ve 24 saat kesintisiz gerçek zamanlı yapılacağı belirtildi.

Muhabir: ÖZLEM EKİCİ