Geziye katılan öğrenciler Erasmus Programı ülkelerini Kapadokya bölgesine davet ederek uluslararası iş birliğini geliştirmeyi ve dünya mirası olan Kaymaklı Yeraltı Şehri’ni tanıtmayı amaçlıyor.

Gezi kapsamında İngilizce konuşma becerilerini de sergileyen öğrenciler, çektikleri videoları okul İnstagram sayfasında paylaşarak Altınyıldız İlköğretim Kurumu’nun uluslararası platformlarda görünürlüğüne katkı sağladı.

Altınyıldız İlköğretim Kurumu Erasmus+ ve uluslararası projelerde söz sahibi olmaya devam ediyor.

Altınyıldız İlköğretim Kurumu Kasım ayında “Eat Healthy, Live Healty” Erasmus+ projesi kapsamında Bulgaristan ekibini misafir edecek.

Önceki yıllarda yürütülmüş projeler olan Date, Peeping Through Window, Eurobook Buddies, Children’s Literature, Reading is Fun, Book Wreath, Cooding Awaits Future ile İngiltere, Estonya, İsviçre, Polonya, Portekiz, İtalya, Malta, Bulgaristan, Finlandiya, Macaristan ve Romanya ekiplerini misafir ederek bu konudaki tecrübesini ortaya koymuştu.

Erasmus Günleri 2023 yılında 9 ile 14 Ekim tarihleri arasında kutlanıyor. 2022 yılında 58 ülkede 6 bin 295 etkinlik gerçekleştirildi. Bu etkinliklerin 973’ünü düzenleyen Türkiye, tüm ülkeler arasında 2. Sırada yer aldı.

Altınyıldız Kurumu bu sene hedef “Şampiyonluk!” sloganıyla 2023 yılında birinciliği hedefliyor.

ERASMUS GÜNLERİ NEDİR?

Bir etkinlik düzenlemek, Erasmus+ deneyimlerini paylaşmak veya projelerini duyurmak için yararlanıcılara eşsiz bir fırsat sunan Erasmus Günleri Erasmus+ Programı'nın tanınırlığını ve bu programa yönelik projelerin görünürlüğünü artırmak, ilgili projelerin çıktılarının yaygınlaştırılmasını sağlamak ve potansiyel yararlanıcıları Erasmus+'tan yararlanmaya teşvik etmek amacıyla 2018 yılından bu yana ülkemizin de katılımıyla Ekim ayı içerisinde çeşitli etkinliklerle kutlanmaktadır. 

WhatsApp Image 2023-10-05 at 12.52.42

Editör: Ravza Nur Baydemir