Altınyıldız İlköğretim Kurumu öğrencileri, Türkiye geneli binlerce öğrencinin katılım sağladığı Aplus Zeka Oyunları yarışmasında ilkokul ve ortaokul seviyesinde Nevşehir il birinciliklerini alarak Türkiye finalinde ileri seviye zeka sorularını cevaplandırarak aldıkları derecelerle gururlandırdı.

Ulusal ve uluslararası düzeyde zekâ oyunları kültürünü yaygınlaştırmak ve yarışmalara altyapı oluşturabilmelerini sağlamak, bireylerin düşünme, karar verme ve problem çözme becerilerini geliştirmek, zekâ oyunları alanına olan ilgi ve yeteneklerini arttırmak amacıyla Türkiye’deki resmi ve özel kurumlarda öğrenim gören tüm ilkokul 3. ve 4. sınıf öğrencileri ile ortaokul 5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerinin katılım sağladığı APlus zeka oyunları yarışması Türkiye finallerinde Altınyıldız İlköğretim Kurumu öğrencilerinin aldıkları dereceler şöyle:

 İlkokul; Kıvanç Özgün Türkiye 10’uncusu, Yusuf Kerem Akıllı Türkiye 25’incisi.

Ortaokul; Fuat Altıok Türkiye 8’incisi, Çınar Doruk Karaca Türkiye 54’üncüsü, Yusuf Şahin Türkiye 78’incisi.

Altınyıldız İlköğretim Kurum Müdürü Ahmet Ünal, yaptığı açıklamada; “Aklın ve bilimin ışığında Türkiye'nin geleceğini yetiştirirken bu tür yarışmalara öğrencilerimizin katılımını önemsiyoruz. Akıl oyunları öğretmenimiz İsmail Işık ve yarışmada derecelerle Türkiye finaline çıkan öğrencilerimizi tebrik ediyor başarılar diliyoruz.” dedi. HABER MERKEZİ

3-195

Editör: İsmail Irmak