Türkiye 14.05.2023 tarihinde sandık başında toplandı. Vatandaşların %49.5'i Recep Tayyip Erdoğan, %44.9 Kemal Kılıçdaroğlu'nu %5.2'si de Sinan Oğan'ı tercih etti.

İYİ Parti İstanbul'da 8 Milletvekili çıkarmayı başardı.

Milletvekili olmaya hak kazanan Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu'nun biyografisi vatandaşlar tarafından merak edildi.

2023 Cumhurbaşkanlığı seçimleri sonuçlandı. Buna göre vatandaşlar ikinci kez sandığa giderken milletvekilleri belli oldu. İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu'nun biyografisi araştırılmaya başladı. Peki, Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu kimdir? Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu nereli? Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu kaç yaşında? Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu mesleği ne? Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu milletvekili oldu mu? İşte merak edilenler...

Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu Ankara’da doğdu ve ilköğrenimini Çankaya İlkokulu’nda tamamladı. Orta ve lise öğrenimini Ankara Özel Tevfik Fikret Lisesi’nde bitirdi. Daha sonra Orta Doğu Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümünden mezun oldu.  Aynı üniversitenin İnşaat Mühendisliği Yapım Stratejisi Bölümünde yüksek lisans yaparak Türkiye’de önemli sektörlerden biri olan inşaat sektöründe 30 yıldan uzun süredir mühendis ve yönetici olarak çalışmaya devam etmektedir.

İki çocuk annesi olan Yanıkömeroğlu, iyi düzeyde İngilizce ve Fransızca bilmektedir.