Yazar Aytekin kendi yazdığı “Konuşan Kitap” öyküsünü çocuklara anlattı. Ardından “Kurtla kuzu” ve “Uzun Kulak” masalını okudu.

 “Dilimiz Zenginliğimizdir” projesi kapsamında eğitici ve öğretici öykü ve masallar okuyan Aytekin öğrencilere ayrıca kendisinin çizip renklendirdiği aile, bitkiler, yiyecekler, hayvanlar ve iş aletlerinin resimlerini çocuklara gösterdi. Çocuklar resimlerde yer alan figürler, bitkiler ve nesneleri heyecanla anlattı.

Aytekin daha sonra ilkokul öğrencilerine yazarlık hakkında bilgi verdi. Nasıl yazar olduğunu ve yazar olmanın çeşitli yönlerini öğrencilerle paylaştı.

Yazar Aytekin, “Etkilendiğim pek çok yazar var, bunların başında Abdullah Ziya Kozanoğlu gelir ancak Peyami Safa’dan çok etkilendim. Yazarın romanlarındaki konusundan, kahramanlarından ve özellikle de anlatım ve üslubundan çok etkilendim. Etkilendiğim başka yazarlar da vardır. Bir yazar olarak çok kitap okurum. Kitaplar bizleri bilmediğimiz yerlere götürür. Hayal gücümüzü belirler. Daha çok düşünür, düşündürür, iyi ve güzel şeyler yapmamızı sağlar. İyi olan her kitap bize çok şeyler katar. Kelime dağarcığımız gelişir. Kişisel gelişimimize de katkılar sağlar”, dedi.

Daha sonra öğrencilerin sorularını cevaplandıran Aytekin “Macera Peşinde Gizemli Orman” isimli kitabını öğretmen ve öğrencilere imzaladı.

“Simyazarlık Atölye Günleri” başladı “Simyazarlık Atölye Günleri” başladı

WhatsApp Image 2024-01-15 at 16.01.50

Kaynak: MEHMET GÜNAY