BAŞIRIMIZ SINAVLARDAN İBARET DEĞİL

İl Milli Eğitim Müdürü Harun Fatsa, son yıllarda eğitim alanında elde edilen önemli başarıların Türkiye genelinde de dikkat çektiğini belirtirken, amaçlarının Türkiye genelinde Parmakla gösterilen bir il olmak olduğunu söyledi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak öncelikli hedeflerinin elde edilen sınav başarılarının dışında öğrencilerin hayata en iyi şekilde adapte edilmeleri olduğunu vurgulayan Fatsa, Öğrencilerin hayatın bütün renklerinden uzak kalmamalarına gayret ettiklerine işaret etti.

Nevşehir?de eğitim camiasının çok büyük kitleyi kapsadığını söyleyen İl Milli Eğitim Müdürü Fatsa, ?Biz eğitim camiası olarak ilimizde çok geniş ve büyük kitleyi oluşturuyoruz. 60 bine yakın öğrenci, 4 bine yakın idareci ve öğretmen ile binlerce öğrenci velisi ile birlikte çocuklarımızın hayatın gerçeklerinden uzak yetişmemesi için gayret ediyoruz. Ve hedefimiz Türkiye genelinde bütün alanlarda en iyi olmak. Sınav başarılarının ya da başarısızlıklarının baz alınarak başarımızın ya da başarısızlığımızın değerlendirilmesi yanlış. Tabi ki sınavlarda elde edilen başarılar ya da başarısızlıklar önemli. Ancak, çocuklarımızın sosyal, kültürel ve sportif alanlarda da elde ettiği önemli başarılar dikkate alınarak bu değerlendirmelerin yapılması daha doğru olacaktır. Çocuklarımızın eğitim görürken, özgüvenlerini kazanmaları da büyük önem taşıyor. Aslında ana gaye özgüvenini kazanmış, eğitimine öğretimine dikkat eden, hayatın renkleri olan sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerin de aynı zamanda içerisinde yoğrulan bir nesil yetiştirmek. Biz il müdürlüğü olarak bütün bu koşulları tüm eğitim kurumlarımızda çocuklarımıza vermenin gayreti içerisindeyiz? dedi.

 

 

Muhabir: Yazar Silinmiş