Ürgüp Belediye Başkanı Mehmet Aktürk, CHP Nevşehir Milletvekili Faruk Sarıaslan’ın Ürgüp Belediyesi’nin 2021 yılı Sayıştay Denetim Raporunda tavsiye niteliğindeki bulguları yolsuzluk olarak nitelemesine sert tepki gösterdi.

Başkan Aktürk, yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Vatandaşlarımızın huzuru, rahatı ve sağlığına yönelik en önemli hizmetler biz yerel yönetimler tarafından sunulan hizmetlerdir. Bizler çalışmalarımızı vatandaşlarımızın öncelikli beklenti ve ihtiyaçları doğrultusunda planlayarak sürdürmekteyiz. Yapmış olduğumuz çalışmalarımız devletimizin yetkili kurumları tarafından rutin olarak değerlendirilmektedir.

Ürgüp’ümüze yaptığımız bu güzel hizmetlerimizi karalamak ve değersizleştirmek amacıyla düzenlenen yalan, yanlış ve iftira organizasyonları hız kesmeden devam etmektedir.

CHP Nevşehir Milletvekili Faruk Sarıarslan’ın geçtiğimiz günlerde yapmış olduğu yalan, hezeyan ve iftira dolu basın açıklaması, siyaset eskisi olmasına ramak kalmış, mensup olduğu güruhun yerel temsilcileri tarafından parti içi siyaset malzemesi olarak kullanılan bir figürü izlediğimiz bir tiyatroya dönüşmüştür. Yerelden gelen çarpık bilgiler ile Gazi Meclisin çatısı altında vatandaşı bilgilendirdiğini sanan Sayın Milletvekilini gururla hizmet ettiğimiz Ürgüp’e gizli konaklamalar için değil vatandaşlarımızın bize olan teveccühlerini izlemek üzere beklediğimizi açıkça beyan ediyoruz.

Belediyemiz 2021 yılı Sayıştay Denetim Raporunda bulunan ve daha önce belediyemiz tarafından kamuoyu bilgilendirmesi yapılan tavsiye niteliğindeki bulguları yolsuzluk olarak niteleme iftira ve gafletinde bulunan Sayın Milletvekilinin aynı rapor içeriğinde bulunan, kendi dönemlerinde 2002 ve 2005 yıllarında yapılan ihalelere ilişkin konulara hiç değinmeyip, aksine gerçekleştirdiği Ürgüp ziyaretlerinde söz konusu tesisleri kendisine adres edinmesini en hafif söylemle Ürgüp’ümüz hakkındaki cahilliğine veriyoruz. 

Kirli siyaset güden bu zihniyetler, aslı olmayan iddialarla aynı olayları sürekli inceleme ve soruşturmalara tabi tutarak hizmet hızını düşürmeyi siyaset olarak benimsemişlerdir. Bu  zihniyetler inceleme ve soruşturmalardan bir sonuca varamayacaklarını bilirler. Ancak amaçları bölge insanı, çevresi, çocuğu ve yoksulunun hizmetlerden yoksun kalmalarını sağlamaktır.

İnsanımıza hizmet ruhundan uzak olan bu güruh bilmelidir ki; Değerli Ürgüplü Hemşerilerimiz bu çirkin iftira ve dedikodulara pabuç bırakmayacak erdeme ve bilince sahiptir.

Sayın Milletvekilinin de iddialarına göre “halkçı” bir partide vekillik yaptığını hatırlamasını temenni ederiz. Ürgüp halkına ait olanı Ürgüp Halkına teslim edene kadar mücadelemize devam edeceğimizi, bu yolda karşımıza kim çıkarsa çıksın vazgeçmeyeceğimizi; Değerli Kamuoyunun bilgisine saygıyla arz ederiz.”