Bursalı iş insanı Serdar Acarhoroz’un istifasının ardından Nevşehir Belediyespor’a ne olacağı konusunda Başkan Savran açıklamada bulundu.

Takımın geleceğini uzun vadeli düşündüklerini kaydeden Başkan Savnran, “Profesyonel ligde 3. Lig'de 2.Lig'de 1.Lig'de ne olursa olsun bir takımın yıllık değil de yıllara sair değerlendirilmesi lazım. Şimdiye kadar Nevşehir Belediyespor ne yazık ki son iki sezondur da bende bizzat ilgilenmeme rağmen bir türlü o uzun dönem planı ortaya koyamadı.” dedi.

Bunun sebebini de anlatan Savran, “Sezona yönelik transferler yapan, sezon bittiğinde her şeyi sil baştan yeniden yapan bir anlayış bu sürdürülebilir bir anlayış değil. Yani biz bunu defalarca söyledik. Hatta ben ilk başkan olduğum günlerde de bunu söyledim. Bizim gibi kulüplerin özellikle düşük bütçeli olması lazım. Kendi üretmesi lazım ve bunu ileriye dönük bir projeksiyonla planlaması lazım diyordum. Ama bir türlü başaramadık.” diye konuştu.

SERDAR ACARHOROZ’A DEVİR SÜRECİ NASIL OLDU?

Takımın neden devredildiğiyle ilgili de konuşan Savran, “Biz birebir belediye olarak ilgilenemiyoruz. Bir yönetim oluşmak zorunda kalıyor, o yönetim kurulundaki arkadaşlarımız vizyonu ve görüşü de bu yönde olmazsa, onların kendi bildikleri vizyonda ilerliyor. Bu senenin başında geçmiş senelerdeki gibi yapmaya kalkarsak nasıl olur diye bir değerlendirme yaptık ve inanılmaz bir maliyetle karşılaştık ve bunun üzerine dedik sürdürülebilir olması mümkün değil. Aynı zamanda biz belediye olarak buraya resmi bağış aktaramıyoruz. Aktarabilsek dahi aktarmayız. Vatandaşın hizmetinde, ihtiyacında kullanacak sosyal yardımlaşma kullanılacak olan paranın o yönde kullanmasını istiyoruz. Tabii ki futbolda da harcanması gerekiyor ama onu harcaması gereken biz değiliz.

Bu işle ilgilenen bu işi bilen insanların harcaması lazım dedik bu şekilde yola çıktık. Sezon başında birçok teklif aldık ama en ciddi olduğunu düşündüğümüz bir arkadaşımız yönetim kurulunu oluşturdu başladı. Şehir dışından olması nedeniyle tepki de gördü belki de haklı olarak. Hem buraya gelip gidememesi hem biraz finansal sorunlar yaşaması nedeniyle sürdüremeyeceğini söyledi. Biz de istifasını verebileceğini söyledik.”

YENİ YÖNETİM KURULU OLUŞTURULACAK

Takım için yeniden yönetim kurulu oluşturulacağını kaydeden Savran, şöyle devam etti: “Bu aşamada şu anda yeni bir yönetim kurulu oluşturulması gerekiyor. Olağanüstü kongre tarihi 20 Ekim. 20 Ekime kadar bir başkan ve yönetim kurulu belirlenecek. Bunu 20 Ekim'e kadar da bekletmemek lazım aslında. Takıma güven vermek lazım, futbolcuların gecikmiş ödemeleri var onları ödemeleri lazım. Bu yönde de çalışmalar var. Şunun altını çizerek söylüyorum. Biz bir iş olsun da nasıl olursa olsun mantığında değiliz. Eğer yanlış yapılıyorsa doğrusu için çalışmakla görevliyiz.

Yani biz sezon başında efendim 30 - 35 milyon lazım diye çıktılar ortaya ben de dedim ki, bu parayı kim kaybetmiş de biz bulalım. Yani bulsak bile niye biz harcayalım futbola. Bakın Nevşehir Belediyespor’un gençlere ağırlık veren futbolcu üretecek şekilde hareket edip birkaç yılın sonunda kendi kaynaklarıyla devam edebilen bir takım haline gelmesi lazım. Şu andaki yönetim kurulu da bu yönde olsun istiyoruz.”

“YENİ TEKLİFLER VAR”

Takımla ilgili yeni tekliflerin olduğunu ifade eden Savran, konuşmasını söyle sürdürdü: “Nevşehir Belediyespor için en iyisini tercih edeceğiz. Belki taraftarlarımız kızıyor bize ama bakın ben başından beri ortaya koyduğum vizyon şu: Biz vatandaşa hoş görünelim efendim bir şekilde bu iş yürüsün de nasıl yürürse yürüsün. Oradan alalım, buradan bulalım şeklinde bir yaklaşımımız yok. Şimdiye kadar olmadı bundan sonra da olmaz. Şimdiye kadarki maliyetler yönetim kurulunun kendi içinde bizim kısmi desteklerimizle kaldırılacak şekildeydi, bundan sonra mümkün değil.

Bu sene bu değişimi bu atılımı yapamazsak Nevşehir Belediyespor'da gelecek yılda aynısını yaşarız. Ondan sonrakinde aynı şeyleri yaşarız. Şöyle örnek vereyim 30 milyon harcadınız farz edelim 2. Lig’e çıktınız veya çıkamadınız. Sezon bitiyor bu playoff un birinci durunda elendik mesela.

Bu takımın kendi imkanlarını kullanabilecek bir takım olması lazım. Bakın bu sene kurulmuş olan kadromuz her ne kadar şuanda 2 puanı olsa da oyun itibariyle gelecek vadeden ve çok genç isimlerden kurulu. Bunlardan 3-4 tanesi büyük takımlara gidebilirse, takımın genelinde 8-10 kişi bir sonraki yıla düşük maliyetle aktarılabilir ise bu bir başarıdır.

Efendim parası neyse verelim şampiyon olalım. Bence çok kıymetli değil, zaten olmuyor da. Bakın 3 Lig'de diğer illerden diğer takımlardan çok örnekler var. Milyonlarca lira para harcanıp bir türlü istenilen seviyeye gelemeyen takımlar var. O yüzden biz Nevşehir Belediyespor’un sürdürülebilir, sağlıklı ve bir süre sonra kendi kaynaklarıyla devamlılığını sürdürebilecek bir takım olmasını istiyoruz. Bu yönde çabalıyoruz. Belki de risk alıyoruz belki de tepki görüyoruz ama her zaman söylüyoruz tepki göreceğimizi bilsek de siyaseten kayba uğurcağımızı düşünsek de doğruyu yapmaktan vazgeçmeyeceğiz.”

Editör: İsmail Irmak