“Tarikat ve cemaatlere kapılar açan yönetmeliği kabul etmiyoruz” “Tarikat ve cemaatlere kapılar açan yönetmeliği kabul etmiyoruz”

Gönüllerin aydınlandığı, manevi değerlerin güç kazandığı, paylaşma ve dayanışmanın arttığı Miraç Kandili gibi ulvi gecelerin rahmet ve berekete vesile olduğunu dile getiren Savran, mesajında şu ifadelere yer verdi;

“Miraç, en sıkıntıya düştüğümüz zamanda dahi bir çıkış yolunun olabileceğini ve Yüce Allah’ın yardımını esirgemeyeceğini gösteren müstesna zaman dilimlerinden biridir. Rabbim bizleri böyle gecelerin kıymetini bilenlerden eylesin. ​Bugün bizlere düşen; Miraç’ın ruhu, manası, hikmeti, hakikati ve evrensel mesajları üzerinde yeniden tefekkür etmektir. Birer izzet ve ikram fırsatı olarak bu gün ve gecelerden gerekli dersleri almak, hayatımızı bu manevi fırsatlar üzerinde yoğunlaşarak beslemektir. Bu duygu ve düşüncelerle bu mübarek gecenin, şehrimiz, ülkemiz, milletimiz ve tüm insanlığa hayırlar getirmesini Yüce Rabbimden niyaz ediyorum. Nevşehirli hemşehrilerim başta olmak üzere bütün İslâm  leminin Miraç Kandilini tebrik ederim.” ifadelerini kullandı.

Editör: İsmail Irmak