AK Parti Nevşehir Milletvekili ve TBMM Divan Katip Üyesi Mustafa Açıkgöz, başörtüsüne anayasal güvence getiren ve evlilik birliğini tanımlayan Anayasa değişiklik teklifini imzaladı.

Hiçbir kadının temel hak ve hürriyetleri kullanması ile kamu veya özel kesimin sunduğu mal ve hizmetlerden yararlanmasının, başının açık ya da örtülü olması şartına bağlanamayacağını; evlilik birliğinin yalnızca kadın ve erkeğin evlenmesiyle oluşturulabileceğini öngören Anayasa değişikliği teklifi, TBMM Başkanlığına sunuldu.

Teklif, TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AK Parti Grup Başkanı İsmet Yılmaz, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ile AK Parti Nevşehir Milletvekili ve TBMM Divan Katip Üyesi Mustafa Açıkgöz'ün de aralarında bulunduğu 336 milletvekilinin imzasını taşıyor.

"ANAYASAL GÜVENCE İÇİN TARİHİ ADIM”

Anayasa değişikliği teklifini imzalayan Açıkgöz; "Başörtüsüne anayasal güvence sağlayan evlilik birliğini tanımlayarak ailenin korunmasını güçlendiren AK Parti, MHP, BBP’den 336 milletvekilimizin imzasını taşıyan anayasa değişiklik teklifimiz meclis başkanlığına sunuldu. Kahraman milletimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.