Berkun Oya kimdir?

Karaçay kökenlidir ve lise eğitimini Koç Özel Lisesinde tamamladı. 1998 yılında Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümünden mezun oldu ve aynı yıl Krek Tiyatro Topluluğu'nu kurdu. Yaban adlı romanı oyunlaştırmak için İstanbul Devlet Tiyatrosu tarafından 2003 yılında görevlendirildi.

2002 yılında, TRT'de yayınlanan "Şapkadan Babam Çıktı" adlı drama dizisinin senaristliği ve yapımcılığı görevlerini üstlenen Karaçay, 2003 yılında CNN Türk kanalında Defakto programını hazırlayıp sunmuştur. Ayrıca 2005 yılında NTV kanalında yayınlanan Infoman programını da hazırlayan, sunan ve yöneten Karaçay, televizyon sektöründe de başarılı çalışmalara imza atmıştır.

Karaçay, 2007 yılında vizyona giren "İyi Seneler Londra" adlı filmi yönetmiştir. Film, 44. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde yarışma filmi olarak yer almış ve The European Independent Film Festival ECU 2008'de açılış filmi olarak gösterilmiştir. Ayrıca, Strasbourg International Film Festival'da 2008 yılında En İyi Film, En İyi Yönetmen ve En İyi Senaryo kategorilerinde ödüle aday gösterilmiş ve Berkun Oya En İyi Yönetmen Ödülü'ne layık görülmüştür.

2008 Avrasya Uluslararası Film Festivali'nde jüri üyesi olarak görev aldı.

2010 yılında International Royal Court Residency programı dâhilinde The Royal Court Theatre'da tamamladığı Güzel Şeyler Bizim Tarafta tiyatro oyunu ile, 2011 yılında Heidelberg Stückemarkt Tiyatro Festivali'nde En İyi Yönetmen Ödülü'nü aldı.