Cumhuriyet Halk Partisi il başkanlıkları, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla 81 ilde eş zamanlı basın açıklaması düzenledi.

CHP İl Başkanlığı önünde yapılan basın açıklamasında konuşan CHP Nevşehir Kadın Kolları Başkanı Yeliz Topraketepe, “Bütün kadınlar emekçidir. İster ev kadını olsun, ister fabrikada elleri nasır tutan bir işçi ya da binlerce kişiye istihdam yaratan bir iş kadını. Yaşadığımız bütün sorunların temelinde “ben kadın erkek eşitliğine inanmıyorum” diyen zihniyet var. Bu nedenle kadınların adalete, eğitime ve sağlığa erişimi çok sınırlı hale geldi. Bizler attığımız her adımla, eşitliği ve umudu örgütlüyoruz.  Bugün, New York’ta hakları için direnirken yanarak yaşamını kaybeden kız kardeşlerimizi saygıyla anma günüdür. Bugün, dünyanın tüm kadınlarının uluslararası dayanışma günüdür. Bugün, kadının insan hakları için farkındalık günüdür. Bugün, mücadeleyi büyütme, umudu örgütleme günüdür. Bugün, dünyanın dört bir yanındaki kız kardeşlerimizle dayanışmayı büyütüyor ve haklarımıza daha güçlü sahip çıkıyoruz.8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günümüz kutlu olsun.” diye konuştu.

Basın açıklamasının ardından CHP’li kadınlar il başkanlığı önünde kadınlara karanfil ve tatlı dağıtarak, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı.

Nevşehirli emekli müsteşar Metin Kumal vefat etti Nevşehirli emekli müsteşar Metin Kumal vefat etti

Etkinliğe CHP Nevşehir İl Başkanı Bülent Yumuş ile CHP Nevşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Bilgin de katıldı.

Whatsapp Image 2024 03 08 At 12.14.38Whatsapp Image 2024 03 08 At 12.14.38 (3)Whatsapp Image 2024 03 08 At 12.14.38 (2)

Kaynak: RAVZA NUR BAYDEMİR