Öğle Namazı öncesi okunan Aşr-ı Şeriflerle başlayan Çanakkale Özel Programı okunan Mevlid-i Şerif akabinde İlçe Müfüsü İsmail Karadavut’un sohbetleri ile devam etti.

Karadavut; “Çanakkale; Mukaddesat için mücadele etmeyi en büyük görev ve gerekirse bu yolda şehit olmayı en yüce mertebe bilen ve gencecik bedenlerini ümmetin harim-i ismetine siper eden bir neslin zaferidir. Bugün bize düşen, Çanakkale’de şahlanan bu muazzam ruhu diri tutmaktır. Birliğimizi, beraberliğimizi ve kardeşliğimizi korumaktır. Milli ve manevi değerlerimize sımsıkı sarılmaktır. Ecdadımızın aziz hatırasına, şehit ve gazilerimizin emanetine sahip çıkmaktır. Çanakkale Zaferi’nin ardındaki diriliş ruhunu gelecek nesillerimize aktarmaktır.

Nevşehir'de hava durumu (29 Nisan 2024) Nevşehir'de hava durumu (29 Nisan 2024)

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 109. Yıldönümü münasebetle geçmişten bugüne dinimiz, vatanımız, milletimiz, ezan ve bayrağımız, istiklal ve istikbalimiz için canlarını feda eden tüm şehitlerimize ve ahirete irtihal eden gazilerimize Allah’tan rahmet diliyorum.” dedi.

Çanakkale Özel Programı tüm şühedaya ithafen okunan hatimlerin duaları ile tamamlandı

Kaynak: HİLAL GÖKTAŞ